TRANSPORT ESCOLAR

Els conductors estaran obligats a verificar que no es quedi cap infant a l'autobús

Educació comunica noves mesures a partir del 8 de novembre

Un grup d'escolars esperant l'autobús.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els conductors de les rutes del transport escolar estaran obligats a revisar que no quedi dintre del vehicle cap infant i tampoc cap objecte a partir de dilluns vinent, quan es reprengui el curs després de les vacances. Així ho ha fet saber el ministeri d’Educació a les empreses concessionàries del servei. Les instruccions corresponen a la revisió dels protocols que va engegar el ministeri que dirigeix Ester Vilarrubla arran del cas d’una nena de dos anys i mig que es va quedar dintre del bus durant sis hores.

Aquesta revisió s’haurà de fer al matí al col·legi abans de prendre el camí de tornada, mentre que a la tarda el conductor i la persona que faci l’acompanyament s’hauran de coordinar per fer aquesta tasca de verificació quan baixi el darrer infant a la darrera parada del servei.

Així mateix, les persones que fan el servei d’acompanyament de l’alumnat de maternal hauran d’anotar el nom dels nens que pugin cada dia a les parades de la ruta. Per complir aquesta mesura, Educació demana a les persones que condueixen l’autobús de transport escolar que només obrin la porta davantera del vehicle.

D’altra banda, el ministeri també va recordar a les empreses que els conductors hauran de comunicar qualsevol incidència que hi pugui haver a la ruta perquè el departament de Transport Escolar en sigui conscient i es puguin activar els mecanismes corresponents.

tracking