COMUNICACIÓ

El cas Barçagate, guanyador del Premi Àlex Lliteras

La gala de lliurament de la primera edició de periodisme esportiu s'ha celebrat aquesta tarda a l'auditori del Centre de Congressos d’Andorra la Vella

El cas Barçagate, guanyador del Premi Àlex Lliteras

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La gala de lliurament de la primera edició del Premi ÀlexLliterasde periodisme esportiu s'ha celebrat aquesta tarda a l'auditori del Centre de Congressos d'Andorra la Vella. L'acte, que ha començat a les 19 hores, ha estat organitzat conjuntament pel Govern, el BCMoraBancAndorra, el Diari d'Andorra i Ràdio i Televisió d'Andorra, i va crear-se al juny per recordar la figura deLliteras, mort l'octubre de l'any passat.

El premi, dotat amb 5.000 euros i que té com a objectiu reconèixer l'excel·lència en l'àmbit del periodisme esportiu, ha estat entregat per Roger Lliteras als periodistesSiqueRodríguez, Adrià Soldevila i SergiEscudero, que van destapar a Ser Catalunya el cas conegut com aBarçagate. La informació destapada pels premiats va comportar la dimissió de sis dels 19 directius de l'FC Barcelona, i la presentació d'una moció de censura contra Josep Maria Bartomeu, que va acabar finalment amb la dimissió de l'expresidentabans quees votés.

Abans de lliurar el guardó, el periodista GabrielFernàndez, ha repassat la trajectòria deLliteras, i també s'ha realitzat un debat sobre l'estat de la professió, i el futur del periodisme amb l'aparició de noves plataformes. El col·loqui Influents oInfluencers?, hacomptat amb les periodistes OlgaViza, Carme Barceló i amb les intervencions telemàtiques de Gerard Romero iSiroLópez.

Els guanyadors recollint el guardó pel treball 'Barçagate'

tracking