Benazet confirma la presència de la variant Delta Plus

Benazet confirma la presència de la nova mutació genètica, més transmissible, en els darrers casos de Covid-19

Tocats per la variant Delta

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va confirmar ahir en la roda de premsa posterior al consell de ministre la presència de la variant Delta Plus al país, detectada en els nous contagis diagnosticats de les darreres hores. Segons Benazet, aquesta nova mutació genètica “és més transmissible” que el germen originari del virus, tot i que va ressenyar que “no canvia gaire respecte a la Delta”. “Les formes clíniques no es diferencien en res”, va afegir.

En aquest sentit, Benazet va considerar que els indicadors de salut segueixen sent baixos al país, tot i que va reconèixer que el repunt de casos concentrat en l’àmbit escolar “ens obliga a mantenir precaucions”. Tot i això, va descartar recuperar l’obligatorietat de la mascareta dins les aules arran dels brots produïts en centres escolars de la Massana i de Sant Julià de Lòria. “Certament traient mascaretes assumim un risc més elevat, però també assumim un risc en aspectes educatius i de desenvolupament emocional dels alumnes si mantenim la mascareta”, va reflexionar.

De fet, en les últimes 24 hores es van registrar cinc nous positius per coronavirus, una xifra que eleva a 163 el nombre de malalts actius. “El patró d’aquests casos és de transmissió a la població no vacunada, majoritàriament de la franja infantil, per sota dels 16 anys. Aquesta població ho transmet als adults però els efectes es van esmorteint amb les persones vacunades”, va incidir el ministre.

Relatiu a la campanya de vacunació, va recordar que el país disposa d’un excedent de vaccins per administrar a la franja de la població que encara no està immunitzada. “La lluita contra la Covid-19 és la vacunació”, va insistir. Percentualment, Martínez Benazet va remarcar que un 79,3% de la població major de 16 anys ja ha rebut almenys una dosi i un 77,6% ha rebut la pauta completa.

Paral·lelament, respecte a l’actualització sanitària, hi ha un total de 15.577 persones afectades pel virus des de l’esclat de la pandèmia i 15.294 persones ja han superat la malaltia. Les defuncions es mantenen estabilitzades en 130. Pel que fa a la pressió sobre el sistema sanitari, hi ha quatre pacients en dependències hospitalàries, dels quals tres es troben ingressats a planta i un a l’UCI.

Sobre aquests pacients, Benazet no va detallar si havien rebut la pauta completa de vacunació per protegir “aspectes sensibles, com ara dades de salut relatius a les persones”. La taxa de reproducció se situa a 1,7 i actualment hi ha set aules en vigilància activa total i tretze en vigilància activa parcial.

REUNIÓ AMB ELS NO VACUNATS SANITARIS

D’altra banda, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va confirmar que el ministeri que encapçala va rebre recentment una carta del grup de sanitaris no vacunats que van demanar assessorament legal contra l’obligació d’haver de pagar els cribratges periòdics organitzats pel Govern. En aquest sentit, Benazet va confirmar que les properes setmanes es reunirà amb la lletrada que representa legalment aquest col·lectiu per conèixer les seves inquietuds.

tracking