TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Incertesa i malestar de l'oci nocturn per no saber si podrà seguir obert

El Govern decideix avui si prorroga l’obertura sense mascareta o decreta mesures

Un establiment d'oci nocturn.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El sector de l’oci nocturn prorroga el malestar amb el Govern, concretament amb el ministeri de Salut, per la incertesa a la qual l’aboca la manca d’informació sobre l’obertura dels locals. Un extrem que ha de decidir avui el Govern al consell de ministres però que es farà sense comptar amb el sector, en no haver-hi cap reunió a l’agenda. Així ho van confirmar el sector i el mateix executiu.

En aquest sentit, l’oci nocturn va poder reobrir les portes l’1 d’octubre passat, després de 17 mesos tancat per les restriccions derivades de la pandèmia. L’obertura va ser possible a causa d’un estudi observacional que va engegar el ministeri de Salut. Sobre la base d’aquest estudi, els locals podien obrir amb el 70% d’aforament, sense mascareta i amb l’únic requisit que els clients acreditessin mitjançant un codi QR que havien rebut la pauta completa de la vacunació, que havien passat la malaltia des de feia sis mesos o que tenien una prova PCR negativa feta en les 48 hores anteriors. L’estudi estava previst per als caps de setmana d’octubre, però es va ampliar fins avui per poder encabir la nit de diumenge 31, festa de Hallo­ween.

Per aquest motiu, el consell de ministres ha de decidir si prorroga l’estudi observacional, si decreta l’obertura dels locals d’oci nocturn i amb quines restriccions ho fa o si, per contra, determina que han de romandre tancats.

Aquesta circumstància s’ha sumat a un seguit de desentesos entre Govern i sector a causa, precisament, de la manca d’informació. Una de les propietàries de la discoteca Eivissa Experience, Krystel Barilaro, va manifestar ahir que desconeixen la decisió que prendrà Salut i va criticar que des de la posada en marxa del citat estudi observacional el mes passat la manca d’informació per part del Govern és patent. “Ens assabentem de les decisions per les notícies de premsa”, lamenta Barilaro.

En cas que el Govern decideixi obrir l’oci nocturn, una de les reivindicacions del sector és tornar a l’horari esglaonat de restaurants, pubs i discoteques.

tracking