El Govern atribueix el repunt de casos de Covid a la població escolar

Salut confirma que ha detectat casos de la variant Delta Plus

El ministre de Salut, Joan Martínez BenazetSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La incidència de la Covid al Principat fa dies que registra un increment en les dades. En la roda de premsa posterior al consell de ministres, el titular de la cartera de Salut, Joan Martínez Benazet, ho ha atribuït als brots que s'han produït en alguns centres escolars de la Massana i Sant Julià, a més d'altres casos concrets. Segons ha explicat el ministre, el fet que la població escolar sigui la menys vacunada -es vacuna a partir dels 16 anys- fa que sigui més fàcil el contagi entre alumnes, i que aquests, posteriorment, puguin encomanar a docents o als pares. Tot i això, Benazet ha descartat recuperar l'obligatorietat de la mascareta dins l'aula. Considera "important" no fer cap canvi en aquest sentit, malgrat "seria més fàcil i tindríem menys transmissió del virus" perquè "no és la mateixa situació que fa un any, la població adulta està me´s protegida, hem après que haurem de conviure amb aquest virus buscant les millors maneres per aquest grup de persones". Benazet ha afegit: "També assumim un risc si no les traiem, en sentit d'aspectes educatius i de desenvolupament emocional dels nostres alumnes, pel que creiem que hem de seguir així".

Joan Martínez Benazet ha fet incís en que la lluita contra la Covid es fa, principalment, mitjançant la vacunació, el que fa que el coronavirus es transmeti menys entre la societat, i ha animat a augmentar les xifres de dosis administrades. Actualment, el 79,3% dels majors de 16 anys han rebut, almenys, una punxada de la vacuna, i el 77,6% ja té la pauta compelta.

Actualització sanitària

Actualment, hi ha 7 aules en vigilància activa total i 13 en vigilància activa parcial, són 2 i 1 menys respectivament, que les dades que va publicar el Govern en l'actualització sanitària d'ahir. Pel que fa al nombre de casos de la població del Principat, s'han detectat cinc casos més respecte ahir i la Covid ja ha contegiat 15.577 persones des de l'inici de la pandèmia. Els casos actius, però, han baixat a 163 contegiats, igual que la taxa de reproducció del virus. Ara mateix, cada positiu de Covid el contagia a 1,7 persones.

La pressió hospitalària segueix amb 4 malalts, 3 d'ells ingressats a la planta Covid de l'hospital i 1 pacient més a l'UCI amb ventilació mecànica. El Govern no ha volgut detallar si aquestes persones estaven vacunades o no, però ha enviat un missatge d'avís recordant que durant l'hivern el coronavirus es transmet més perquè passem més estona en espais tancats i, per tant, el ministre de Salut ha demanat no oblidar les mesures de prevenció.

tracking