equipaments

Les dependències policials del riu Runer tornaran a tenir aigua després d'un mes

S'inicien les obres a les instal·lacions del riu Runer.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els tècnics del COEX han començat avui les obres per solucionar el problema de submnistrament que alimenta les instal·lacions policials del riu Runer i el bany extern. Després que els agents que hi treballen hagin estat sense aigua potable durant tot el mes d’octubre, l’edifici públic del cos recuperarà aviat el funcionament habitual.

Així, els agents podran tornar a utilitzar el lavabo, que fins ara estava inoperatiu per la falta d’aigua i que havia generat problemes entre els policies fronterers. Ahir, per exemple, va aparèixer una nota d’un comandament del cos fronterer queixant-se que algú havia fet ús de servei malgart no haver-hi aigua. “He constat per la forta olor d’orina que algú hauria orinat sabent que no tenim aigua”, va denunciar, i va demanar als companys ser “cívics, educats i respectuosos entre nosaltres mateixos”. En l’avís va recordar que m’entre s’efectuïn els treballs pertinents s’hauran d’utilitzar els banys de la Duana. L’avaria ha afectat des de principis d’octubre tot l’edifici públic del cos i també el bany extern, per la qual cosa molts camioners –i detinguts, si n’hi havia– tampoc han pogut utilitzar el servei. Els agents s’han vist obligats a fer servir el lavabo de Duanes o, fins i tot, “anar a pixar al riu”, segons van explicar.

El responsable dins el cos de policia d’aquests temes és el director adjunt. Fins ara, els agents que treballen en aquestes dependències estaven indignats, perquè no hi havia previsió per al manteniment i tampoc per fer la reparació imprevista, per falta de pressupost, ja que se’ls va informar que actualment només es disposava de 150 euros. Tanmateix, avui s’han iniciat les obres, una resposta que arriba després que els policies féssin pública la seva denúncia al Diari.

A aquesta queixa se sumen els treballadors de la frontera francoandorrana, que denuncien que a l’edifici del Pas de la Casa que tenen per passar el temps de descans no hi ha calefacció.

tracking