x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
comptes de l'estat del 2022

La rebaixa de la taxes judicials es farà amb la llei dels pressupostos

Deu euros per certificat, 3 per document de la legalizació i 15 cèntims per fotocòpia
La Seu de la Justícia.

La Seu de la Justícia.

La Seu de la Justícia.

Fernando Galindo
Actualitzada 02/11/2021 a les 12:10
La promesa reducció de les taxes judicials arribarà de la mà d’una de les disposicions finals incloses en el projecte de llei de pressupostos de l’Estat per al 2022 que el Govern va entrar a tràmit parlamentari divendres passat. En concret es tracta de la disposició final quinzena que modifica l’apartat 3 de l’article 10 de la Llei de taxes judicials de 22-6-2000, “adaptant a la situació econòmica actual el preu de les còpies en paper a l’administració de justícia, tenint en compte la funció de servei públic que té, i per tal que l’administrat pugui exercitar el seu dret de defensa de la millor manera possible”. En el text, s’indica que es modifica l’article de la Llei de taxes judicials, modificat per la disposició final quinzena de la Llei 22/2021 de text consolidat del Codi de procediment civil, el qual queda redactat com segueix: “Per a les peticions de certificats de qualsevol tipus, incloent les còpies dels documents oficials adjunts al mateix, s’aplica una quota fixa de 10 euros per a cada certificat; de legalització de documents s’aplica una quota fixa de 3 euros per a cada document, i per a les peticions d’obtenció de còpies simples s’aplica una quota fixa de 0,15 € per cada còpia en paper”.

Operacions de recerca
El projecte de llei també vol clarificar quan una persona ha de pagar per ser rescatat pels bombers i quines són activitats risc. “En els casos en què l’operació que porti a terme el cos de bombers sigui per la imprudència o la pràctica d’una activitat recreativa de risc per part de la persona que n’és beneficiària, el Govern pot reclamar els costos i les despeses ocasionades”, es diu, per afegir que es consideren pràctiques de risc l’excursionisme, el senderisme, la ultratrail, la cursa de muntanya, l’skimo, el submarinisme, el descens de canyons i barrancs, el pònting, l’escalada, la caça, la bicicleta de muntanya, el raid i trec hípics, el turisme eqüestre, l’esquí, el surf de neu, el paraesquí, la bicitrineu, el múixing, la bicicleta de neu, l’aerostació, el paracaigudisme, el salt base, el vol d’ultralleugers, el vol en aparells amb motor i sense, i el parapent.


+

Ingressos pel joc

El projecte de llei del pressupost contempla que el Govern ingressarà un 1.178.000 euros en taxes al joc. 900.000 euros vindran del joc del bingo i 278.000, dels jocs d’atzar.


1,6 milions dels euros

La comercialització durant el 2022 de les monedes andorranes de col·lecció aportarà a les arques de l’Estat un total d’1,6 milions d’euros dins del capítol dels ingressos patrimonials.

20 d’Andorra Telecom
El ministeri de Finances preveu que Andorra Telecom tingui un benefici de 20 milions d’euros l’any vinent. L’Estat es quedarà el 100% del benefici, mentre que de FEDA s’endurà 4,5 milions, el 33%.


Personal de confiança

L’executiu es gastarà el 2022 un total de 956.000 euros a pagar al personal de confiança dels seus ministeris. En els sous dels alts càrrecs polítics i els ambaixadors s’invertiran 2,4 milions. Per últim, a pagar als treballadors del Consell Superior de la Justícia es gastarà 996.642 euros.
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts