afers exteriors

Fer contraban pot ser tan rendible com el narcotràfic

Un control a la duana del Pas.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“A prop d’Espanya i Andorra, les compres transfrontereres prenen la forma de turisme fiscal.” Aquesta és una de les conclusions de l’informe, en què s’afegeix que “en les entrevistes que vam dur a terme, algunes associacions fins i tot ens van informar sobre els autobusos que permetien fer viatges diaris d’anada i tornada a zones transfrontereres per comprar tabac a un cost inferior”. Per tant, indiquen, “es recomana reforçar els mitjans de control de l’administració duanera en proporció als ingressos addicionals recaptats per la venda de productes del tabac com a conseqüència d’un augment de preus”.

Els ponents, d’altra banda, lamenten que els serveis estatals no han desenvolupat una cooperació tan profunda en la lluita contra el tràfic de tabac com en la lluita contra el narcotràfic. A més dels problemes de salut pública, el tabac és una qüestió fiscal i no és un producte la possessió del qual estigui prohibida. Per tant, “proposem crear comitès departamentals per combatre el tràfic de tabac reunint, sota l’ègida del prefecte, tots els serveis estatals que contribueixen a aquesta política”.

També destaquen que a causa de l’augment del preu del tabac, la rendibilitat del tràfic de cigarrets augmenta i que segons la duana, les xarxes de tràfic de drogues desenvolupen progressivament activitats de contraban de tabac. “Proposem introduir un règim de sancions tan dissuasiu per al contraban de tabac com per al narcotràfic, tot garantint, però, que es respecti la jerarquia de les sancions.”

tracking