canvi climàtic

Andorra s'adhereix a l'acord per posar fi a la desforestació dels boscos

El pacte encoratja als Estats a reforçar el compromís en matèria de protecció dels boscos i accelerar la reforestació

Declaració telemàtica del cap de Govern a la COP26
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra s'ha adherit a la Declaració sobre boscos i l'ús del sòl que s'ha impulsat en el marc de la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic, COP26, segons informa l'executiu en un comunicat. L'acord, encoratja als Estats a reforçar el compromís en matèria de protecció dels boscos i accelerar la reforestació, augmentar el finançament i la inversió, a compartir accions en favor de la producció i consum sostenibles i a donar suport a les comunitats locals i propietaris de terra. En la Declaració s'hi han sumat 100 països de manera voluntària, però no és vinculant.

El cap de Govern, Xavier Espot, que encara es troba en vigilància passiva, hi ha participat telmàticament destacant la importància dels boscos a Andorra ja que representen el 40% de la superfície del Principat.

Compromís amb la neutralitat climàtica

La Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic COP26 té com a reptes principals arribar a la neutralitat climàtica el 2050, augmentar el finançament per la transició climàtica dels països en desenvolupament i accelerar l’acció pel clima. Es tracta d’objectius que formen part de l’agenda d’Andorra, que ha comptat amb representació a l’acte que se celebra a Glasgow.

La delegació andorrana va assistir ahir a la cerimònia d’obertura amb la presència de l’ambaixador del Principat al Regne Unit de Gran Bretanya i Irlanda del Nord i a la República d'Irlanda, Carles Jordana, i el secretari d'Estat d'Agricultura i Sostenibilitat, Marc Rossell. En l’acte es va apel·lar que els acords que es duguin a terme globalment durant la COP26 són fonamentals per garantir l’objectiu de frenar l’increment de les temperatures per sota dels 1,5 graus centígrads. La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, estarà present a Glasgow per participar en la reunió d’Alt Nivell per a ministres de Medi Ambient per exposar els avenços i accions que ha fet el país en aquest àmbit.

La delegació andorrana a la COP26

L'ambaixador Carles Jordana i el secretari d'Estat Marc Rossell a la COP26.

Compromís amb la neutralitat climàtica

tracking