CLIMA

Arrenca l'obligatorietat de dur equipaments especials

Mobilitat alerta que és imperatiu portar rodes de neu o cadenes

L'equipament necessari per la neu ja és obligatori

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Mobilitat alerta que comença el període d'obligatorietat per dur els equipaments especials en cas de nevada. En aquest sentit, a Andorra, des de l'1 de novembre fins al 15 de maig, és imperatiu portar rodes de neu o cadenes sempre que hi hagi neu a la calçada. Per la qual cosa és necessari equipar el vehicle per a l'hivern.

En funció de l'estat de la carretera s'ha establert un sistema de colors de la neu, que marquen les normes que és obligatori seguir. En aquest sentit, la fase groga recomana no passar de 60 quilòmetres per hora, conduir amb equipaments especials i evitar maniobres brusques, així com augmentar la distància entre vehicles.Enaquesta primera fase, es recomana als camions i vehicles articulats que no circulin. La fase taronja suposa que no es pot circular a més velocitat de 50 quilòmetres per hora perquè hi ha gel a la carretera i respectar les normes de l'anterior fase. A més els vehicles de més de 3,5 tones han de circular amb cadenes. La fase vermella suposa que no s'ha de superar els 30 quilòmetres per hora, que tots els vehicles han d'anar amb cadenes i que els vehicles de transport de mercaderies de més de 19 tones no poden circular. Així mateix, cal evitar aturar-se en llocs on es dificulta la circulació i si s'avancen vehicles aturats, cal assegurar-se de poder completar la maniobra. A l'últim, la fase negra vol dir que la carretera és intransitable iescórrerel risc de quedar-se immobilitzat. La multa a què s'enfronten els vehicles que no portin els equipaments en cas de nevada és de 180 euros.

Per altra banda, el servei meteorològic ha alertatque, tot i el matí amb sol, els núvols guanyaran terreny durant la tardaa causa del'arribada d'un front aquesta propera nit que deixarà precipitacions febles. Així mateix, aquesta nit, la neu baixarà fins als 1.800 metres i demà ho pot fer puntualment fins als 1.500.

tracking