Reportatge

Agressió a cop de paraigua

Una confusió aparentment inofensiva va acabar en greus conseqüències quan un resident va colpejar un vianant que es pensava que era un lladre.

Un agent de policia.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diuen que mai plou al gust de tothom, i mai més ben dit. La pluja que va marcar l’inici del pont de Tots Sants també va venir acompanyada d’una sèrie d’incidents que van acabar amb deu detencions per part del cos de policia. El succés més destacat i més inversemblant en aquest sentit, es va produir al centre de Santa Coloma. Els fets en qüestió es van iniciar concretament durant la plujosa nit de divendres pels volts de tres quarts de dotze i van ser protagonitzats per un resident de 50 anys. L’home esmentat, en confondre un vianant per un altre, va agafar el paraigua que subjectava i li va etzibar un fort cop al cap amb l’estri, un episodi que va derivar en greus conseqüències. De fet, la forta agressió que va perpetrar l’atacant va causar un important trau sagnant al cap de la víctima, que es trobava passejant tranquil·lament i despreocupadament pels carrers del poble. L’autor del delicte, en explicar la seva versió dels fets als agents del cos d’ordre, va argumentar que estava completament convençut que el ferit acabava de cometre un furt amb força dins d’un restaurant. En relació amb aquest fet, segons el resident, el detall determinant havia estat una nevera portàtil que duia l’agredit, que l’atacant va confondre amb una caixa d’eines que hauria utilitzat suposadament la víctima per a robar l’establiment. Les autoritats, finalment, van procedir a detenir l’atacant com a presumpte autor d’un delicte contra la integritat física i moral amb lesions.

Pel que fa a la resta de detencions que la policia ha efectuat des de dimecres de la setmana passada, despunten situacions com les que va protagonitzar una dona resident de 27 anys dimecres passat a les 20.49 hores a Andorra la Vella quan, en ser requerida per un accident de circulació de danys materials entre dos turismes i les parts implicades, es va mostrar en una actitud desafiant, exaltada i irrespectuosa envers els agents interventors. Per aquest motiu, el cos la va detenir com a presumpta autora dels delictes contra l’honor –injúries– i la funció pública –resistència i desobediència–. L’endemà, dijous 28 d’octubre, tres persones van ser detingudes per desobeir una ordre d’expulsió administrativa. La primera, una dona no resident de 40 anys que es va detectar a les 7.30 hores al Pas de la Casa; el segon, un home no resident de 41 anys que va ser identificat a les 10 hores a la frontera del riu Runer i, la darrera, una dona no resident de 36 anys que va ser requerida pel cos d’ordre a les 11 hores a Encamp. Divendres es va detenir també a Encamp un resident de 25 anys per agredir la seva parella.

tracking