rEPORTATGE

Filmant Dalí a Cadaqués

La relació entre el cinema de l’andorrà David Pujol i l’Empordà és estreta. Ara torna a la terra de la tramuntana per dirigir una comèdia del geni català.

Els actors Nicolas Cazalé, Ivan Massagué i José García.Fishcorb Films i Arlong Productions

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Cadaqués dels anys 70. Efervescent, aristòcrata, bohemi, de la Gauche Divine, dels intel·lectuals... Aquest és l’escenari on l’andorrà David Pujol ha avançat que situarà la pel·lícula en què es troba treballant actualment: Esperant Dalí. Una comèdia que, tot i ser tan concreta amb el títol, assegura que no parla només de l’excèntric artista alt-empordanès. “No és una pel·lícula que va sobre Dalí. Té Dalí com a rerefons, com a personatge inabastable. Però, sobretot, és una pel·lícula que retrata el seu Cadaqués” aclaria mentre afegia que, tot i que defineix aquesta producció com una comèdia, també compta amb moments dramàtics i d’aventura. En aquest sentit, el film -que el cineasta lauredià preveu que es podria arribar a estrenar després de l’estiu- s’ambienta en un restaurant imaginari de Cadaqués on els seus propietaris faran l’inimaginable per atreure Dalí com a client al seu establiment.

“Es tracta d’un lloc inventat, es diu Surreal. És un espai idíl·lic on Juls, un boig meravellós, acabarà empaitant a tothom per aconseguir aquest propòsit”, detallava Pujol. “És divertit perquè Dalí se’ls apareix en somnis. Tenia moltes ganes de fer una comèdia situada en aquells anys!”, exclamava. De fet, no és la primera vegada que Pujol dirigeix un film en aquestes terres, on detalla que té una vinculació especial que li ve de lluny: “Tinc una arrel molt forta amb aquest territori perquè de petit ja hi venia. Això m’ha connectat molt amb l’espai”, assegurava. En aquest sentit, Pujol ja ha havia treballat amb professionals de la zona, per exemple dirigint una sèrie documental per al restaurant Bulli anomenada Història d’un somni (2010) o col·laborant amb la figuerenca Montserrat Aguer, directora dels museus de la Fundació Gala-Salvador Dalí i experta en la seva figura.

Actualment, el film, produït per Fishcorb Films i Arlong Productions, es troba en procés de rodatge i el cineasta ja ha avançat que compta amb cares tan conegudes de l’escena espanyola i francesa com els actors Ivan Massagué (El Hoyo, Escape Room), Paco Tous (Operación Camarón, Hombre muerto no sabe vivir), José García (Astérix aux jeus olympiques, Nous finirons ensemble) o Clara Ponsot (Les infidèles, Les héroïques), entre d’altres. Pujol destaca que darrere del film es troba la distribuïdora Embankment Films, molt reconeguda a nivell internacional.

tracking