Canvi climàtic

Andorra participa en l'obertura de la COP26

L'acte ha refermat la necessitat de frenar l'increment de temperatures per sota dels 1,5ºC

Carles Jordana i Marc Rossell durant la COP26SFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (COP26) ha celebrat avui la cerimònia d'obertura a Glasgow, des d'on s'han de definir les polítiques en matèria medi ambiental desl propers anys. Andorra, hi ha participa representada per l'ambaixador del Principat al Regne Unit, Carles Jordana, i el secretari d'Estat d'Agricultura i Sostenibilitat, Marc Rossell. També hi han participat joves del país, en el marc de la Comissió Nacional d'Energia i Canvi Climàtic per proposar accions per frenar l'escalfament global. El cap de Govern, Xavier Espot, també hi havia d'assistir, però encara es manté en vigilància passiva després del positiu de Sílvia Riva.

En la cerimònia d'obertura s'han refermat les conclusions del Grup de Treball d'expoerts intergovernamental en l'evolució del clima (GIEC), que remarca la necessitat d'actuar d'urgència contra el canvi climàtic i frenar l'increment de les temperatures per sota dels 1,5ºC.

Per altra banda, demà dimarts la delegació andorrana participarà en l'acte de suport de la Declaració sobre boscos i l'ús del sòl, i l'acte sobre el compromís global de metà, que impulsa la Unió Europea i Estats Units.

tracking