x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV
rEPORTATGE

La febre del pinyó

Els panellets s’enfilen als 61 euros per quilo pel preu d’aquest producte. Complir la tradició costa una mica més, però tot i això les compres funcionen
Una clienta compra a la fleca l'Espiga d'Or.

Una clienta compra a la fleca l'Espiga d'Or.

Una clienta compra a la fleca l'Espiga d'Or.

Xavi Prats
Actualitzada 31/10/2021 a les 11:59
De xocolata, de coco, de coco amb xocolata, de codonyat, amb pinya, amb vainilla, a granel o amb caixa, al llarg del cap de setmana de Tots Sants les fleques del país han pogut servir els tradicionals panellets als seus clients tot i el preu de producte gurmet al qual s’han posat els pinyons. Un preu que segons expliquen a la fleca i cafeteria Art i Pa d’Andorra la Vella es deu a la recol·lecció. “Els pinyons que utilitzem nosaltres venen de Castella i són tan cars per com fan la recol·lecció”, assegura Marilyn da Silva. En aquest sentit apunten a aquesta fleca que els seus panellets “estan fets amb massapà, no amb patata, que en alguns llocs s’empra per intentar abaratir-ne el cos”.

Com es fa valer una bona tradició, la recepta, els productes i les particularitats de cada lloc cal complir-les i respectar-les. Per això, “també els turistes en compren per emportar-se’ls”, indica Da Silva, que explica que molta gent fa un cafè al local i prova els panellets per decidir quins s’endú després cap a casa. En aquest cas, el preu es manté sobre els 60 euros el quilo els panellets clàssics de massapà i pinyons i 35 euros el quilo les varietats, que no duen pinyons. Aquest preu porta enfilat un parell d’anys, més que l’ametlla, segons apunten, tot i que a la clientela que fa cua a la caixa no sembla que li importi gaire per complir amb la tradició.

Així mateix, a l’Espiga d’Or, també a Andorra la Vella, expliquen que els seus panellets són de creació pròpia i que aquest cap de setmana es treballa molt, també per als visitants. Al respecte, els panellets en aquest establiment estan sobre els 60 euros el quilo els clàssics i 51 euros el quilo les variants. Unes modalitats que s’han sofisticat i han passat del granel a les caixes a imitació dels bombons de xocolate.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2021 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts