rEPORTATGE

Un sentit homenatge

aquest mes s’han iniciat una sèrie d’actes per reconèixer la trajectòria de Sergi Mas, un dels artistes més actius en la societat andorrana.

Sergi Mas a l'acte de presentació del llibre 'Comiat diferit', a l'auditori Rocafort.comú sant julià

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Encara no he analitzat què significa aquest homenatge que em dediquen. Suposo que té molt a veure amb l’edat, també amb l’amistat”, va reflexionar ahir Sergi Mas en preguntar-li per la sèrie d’actes que s’han organitzat des d’aquest mes en reconeixement a la seva figura i a la seva trajectòria. “No té res a veure amb el valor artístic que pugui tenir la meva obra però humanament estic molt satisfet. És una qüestió d’estimació i això no té preu”, va afegir emocionat l’artista lauredià.

El 16 d’octubre es van iniciar aquests actes de reconeixement al Centre de Congressos d’Andorra la Vella amb la projecció del documental Sergi Mas i dijous passat va tenir lloc la presentació d’un itinerari i de dues publicacions en honor seu editades per Anem Editors: Comiat diferit, un fotollibre que neix com una crònica en imatges dels darrers moments de Sergi Mas al seu taller, i Sergi Mas i el seu entorn, un catàleg de la seva extensa obra. “S’ha desplegat una gran quantitat de gent per mostrar que em valoren i em tenen estima. I això no té preu”, va agrair Mas. En aquest sentit, el cicle ha estat organitzat per diverses administracions i agents culturals del país, entre els quals el ministeri de Cultura i Esports, el comú de Sant Julià de Lòria, el comú d’Escaldes-Engordany, Anem Editors, La Xarranca i l’Esbart Lauredià. Demà, concretament, a les 12 hores, tindrà lloc la inauguració de la sala Sergi Mas i l’exposició Sergi Mas i el seu entorn a la casa comuna de Sant Julià de Lòria, que es podrà visitar fins al 30 de desembre. “Jo no m’he barrejat amb el projecte perquè no volia influir-hi però sé que serà una exposició molt completa que comptarà amb un catàleg molt elaborat”, va avançar Mas. L’escultor, dibuixant i ceramista es troba en un moment que, tot i estar jubilat, vol aprofitar el temps per recuperar projectes que fins ara havia hagut de deixar aparcats. “Ara tinc aquella llibertat que et dona el fet de no haver-te de guanyar cada dia la vida. Puc treballar pacientment”, va cloure.

ACTES

30/10/2021

Inauguració sala sergi mas i exposició ‘Sergi mas i el seu entorn

L’exposició és una mirada cap a la intimitat del creador gràcies als textos que el seu fill i també artista Roger Mas ha escrit per acompanyar algunes de les obres.

19/11/2021

Els projectes

Tindrà lloc a la sala de la llar de foc de la casa comuna. Serà una trobada entre diversos artistes que vulguin dur a terme una creació pròpia relacionada amb l’obra de Mas. Cada artista tindrà un espai per presentar el seu projecte.

18/03/2022-23/04/2022

Les obres: ‘La mirada dels artistes’

S’exposaran les obres definitives a l’Espai Caldes a partir dels projectes presentats. Paral·lelament, el grup jove de l’Escola d’Art d’Andorra la Vella exposarà la seva proposta artística a l’espai La Peixera.

26/03/2022

‘Microcosmos, dansant l’imaginari

de Sergi Mas’

És un espectacle produït per l’Esbart Laurèdia, que vol retre homenatge a Sergi Mas i posar en valor la seva trajectòria, sempre lligada a les tradicions.

tracking