cloenda de la trobada a la seu d'urgell

El 90% dels empresaris del Pirineu preveuen incrementar la facturació

La gran majoria creu que podrà crear llocs de treball en els propers sis mesos

Un instant de la taula d''start-ups' 'La nova economia digital'.ANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En el marc del dinar celebrat ahir durant la segona jornada de la Trobada Empresarial al Pirineu, el president de l’esdeveniment, Vicenç Voltes, va presentar un baròmetre entre els empresaris que conclou que en un 90% dels casos es preveu augmentar la facturació aquest any. A més, la gran majoria dels empresaris creuen que podran crear llocs de treball en els propers sis mesos i van manifestar que han sortit de la pandèmia més reforçats. Sobre les qüestions menys positives, tal com va explicar Voltes, gran part dels empresaris van manifestar la decepció per la no ampliació de l’aeroport del Prat i una altra gran part haurien volgut més facilitats per atraure més inversions. Finalment, els empresaris van explicar que Catalunya ha perdut posicionament econòmic respecte d’altres zones de la Unió Europea. En aquest punt, Voltes va reclamar més complicitat amb la política i una forta col·laboració publicoprivada.

Posteriorment, durant l’acte de cloenda de la jornada, la ministra de Ciència i Innovació del govern espanyol, Diana Morant, va posar en relleu la importància de caminar junts “per escriure el millor futur possible”. “Estem davant d’una oportunitat única per crear un país més verd, pròsper i just mitjançant el coneixement, la ciència i la innovació”, va afegir. En aquest sentit, va indicar que “Catalunya pot liderar els grans canvis econòmics” més urgents en l’actualitat.

Aprofitant la seva visita a la trobada, la ministra va anunciar que ahir al matí s’havia aprovat una ajuda econòmica per a Hidra, l’empresa farmacèutica catalana que està desenvolupant la vacuna espanyola més avançada contra la Covid-19. Segons va detallar, aquesta contribució econòmica, per valor de 15 milions d’euros, permetrà passar a la fase tres de l’assaig clínic amb un major nombre de persones a partir de la setmana vinent.

Scale Lab Andorra

Durant la tarda d’ahir, els assistents a la trobada van poder gaudir de la taula rodona d’start-ups La nova economia digital, on van prendre part el co founder de Skitude, Marc Bigas, i el CEO i president de Sateliot, Jaume Sanpera, dues empreses invertides per Scale Lab Andorra, la hiper­acceleradora de Crèdit Andorrà.

En primer terme, Bigas va destacar el paper de l’aplicació Skitude a l’hora d’accelerar el procés de digitalització, ja que l’eina ha representat un important canvi en l’experiència d’esquí, generant un ecosistema digital al voltant de les estacions i els esquiadors.

Al seu torn, Sanpera va explicar el procés de Sateliot de creació d’una constel·lació de sa­tèl·lits que permetran connectar dispositius estàndards no modificats en qualsevol part del món i amb cobertura global. Això serà possible gràcies a una òrbita i una freqüència reservada.

A la taula també hi va prendre part el CEO de Volava, Joel Balagué, qui va presentar el seu projecte de fitnes a la llar, el qual va veure la llum abans de la pandèmia i va créixer durant el confinament. Els equips de fitnes de Volava compten amb una tecnologia que permet dur a terme activitats com ioga, running, exercicis de força o estiraments i incorporen una classificació perquè cada usuari tingui una guia de la seva evolució.

Les cofundadores de BCOME, Anna Cañadell i Alba Garcia, van explicar els eixos de la seva plataforma, que se centra en la gestió sostenible del món de la moda. En la mateixa línia, el CEO de Sepiia, Fede Sainz, va posar en relleu el projecte de creació de roba també basat en la sostenibilitat, creat d’inici a fi amb “el mínim impacte mediambiental”.

La darrera conferència, Liderar en temps de resiliència, va ser a càrrec del president de Lead To Change, consultora en innovació estratègica, Xavier Marcet, qui va explicar la dificultat de liderar en temps de resiliència. De fet, va manifestar que la consistència d’una empresa és la capacitat que té gestionar amb els clients, i va afegir que tot i que és molt difícil, cal anar mitja passa per davant de l’empresa. “Introduir el futur a l’agenda del present sembla lògic, però no és senzill”, va expressar, tot assegurant que cal evolucionar de la mà de la gent que es vol servir.

ESPOT CAUSA BAIXA A LA CLAUSURA PEL POSITIU DE RIVA

A l’acte de cloenda de la Trobada Empresarial al Pirineu, a la seu d’Urgell, recuperada després de la suspensió de l’any passat, quan no es va poder celebrar per la pandèmia de coronavirus, també estava prevista l’assistència del cap de Govern, Xavier Espot. Tot i això, el cap de Govern no hi va poder assistir a conseqüència del positiu per coronavirus de la titular de la cartera de Cultura i Esports, Sílvia Riva. El contagi de la ministra va tenir conseqüències en la totalitat de l’executiu, que des d’ahir a la tarda roman en vigilància passiva. És per això que Xavier Espot no va poder assistir a la cloenda de la 31a edició de la Trobada Empresarial al Pirineu de la Seu d’Urgell.

tracking