Conflicte

El Govern analitzarà el recurs dels comuns però no preveu pagar les transferències

Els cònsols en una reunió amb el Govern.SFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comuns van formalitzar ahir el recurs administratiu per reclamar la part de les transferències del 2017 que consideren que se’ls deu. Fins ara, les corporacions havien entrat una sol·licitud de pagament per intentar arribar a un acord amb l’executiu però davant la seva negativa finalment els cònsols han decidit tirar endavant el recurs administratiu, pas previ a anar als tribunals.

El ministre Jover va afirmar ahir que el Govern analitzarà el recurs entrat per les administracions locals però ja va avançar que “molt probablement la resposta serà negativa i en cas necessari s’anirà a la justícia”. El ministre considera que els arguments del Govern són prou sòlids per mantenir el posicionament i no ha previst cap partida en el pressupost de l’any vinent per pagar el que demanen els comuns.

El conflicte sorgeix després que el Consell General decidís descongelar les transferències que reben els comuns referents a l’any 2017. A partir d’aquell moment, la quantitat s’ha de tornar a calcular partint del percentatge que marca la llei i aquí és on hi ha una diferència d’interpretació. Per al Govern, s’ha de pagar el 18% de l’import total cobrat durant l’exercici en qüestió, mentre que els comuns reclamen que el percentatge es calculi sobre l’import liquidat, encara que el cobrament no s’hagi fet efectiu. Amb la interpretació dels comuns restarien per transferir set milions.

tracking