Educació

Suspensió de feina i sou per a la monitora que es va oblidar una nena a l'autobús

S’ha obert un expedient informatiu a la noia que va oblidar una nena de dos anys al bus

Un autobús que fa el servei de transport escolar.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa encarregada de l’acompanyament de menors a l’autobús escolar ha obert un expedient informatiu amb una suspensió de sou i feina de quinze dies a la monitora que va oblidar una nena de dos anys i mig a l’interior del bus. La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, va argumentar ahir que se li ha imposat aquesta sanció “per la responsabilitat que té directament amb l’acompanyament dels alumnes i, per tant, de comptar que els que pugen després baixen”. Vilarrubla va destacar que aquesta és l’actuació que s’ha fet de moment, “fins que no es resolgui l’expedient, quan es veurà quina és la mesura que realment s’ha d’aplicar en funció de la gravetat dels fets”. Tanmateix, va reconèixer el dret de totes les persones “a ser escoltades” i, per tant, cal conèixer “com va anar la seqüència dels fets a l’hora de prendre la decisió final”.

Pel que fa a l’empresa encarregada dels autobusos i els seus conductors, Vilarrubla va recordar que el ministeri ha obert un expedient informatiu i s’ha apartat el conductor d’aquesta ruta mentre “es revisa el contracte per veure quina responsabilitat hi ha”.

Finalment, sobre la verificació de les absències dels alumnes, la ministra va apuntar que “hem de veure què s’ha de millorar en aquest procediment, per què no es va detectar abans o no es va incloure l’absència en aquest procés de comunicació”.

tracking