La llei de protecció de dades no sancionarà l'administració

Vela denuncia la doble vara de mesurar el Govern i la majoria argumenta que una multa comportaria un perjudici per als ciutadans

La consellera del PS, Susanna Vela al consellFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Cambra ha desestimat aquesta tarda el vot particular que havia sol·licitat el PSperquèlesadministracionspúbliques tinguessin un règim sancionador equivalent al del sector privat en cas d'infracció en la llei de protecció de dades personals. La votació ha comptat amb el suport dels consellers del PS iTerceravia, insuficientperquèla propostaprosperés, ja quela majoria s'ha oposat a modificar el text que ha sortit de la comissió.

"Totes les administracions han de poder sotmetre's a aquesta llei. EL sector privat haurà d'assumir sancions entre 500 i100.00euros i les administracions que no compleixin se les amonestarà o se les orientarà a través de l'APDAperquè cessi la conducta dela infracció", ha denunciat la consellera del PS, Susanna Vela. Per la seva banda, el conseller deDA, Joan Carles Ramos, en representació de la majoria, ha argumentat que els ciutadans "no han de sufragar la manca de cura dels treballadors públics" en cas d'una infracció, raó per la qual ha rebutjat una reducció en el pressupost de l'administració. Ramos ha assegurat que en cas d'infracció d'una administració pública es publicarà una amonestació alBOPAper dissuadir les males praxis.

El Consell General ha aprovat per unanimitat la designació de Gemma Gaset i Agda Castillo com inspectores de l'Agència de Protecció de Dades (APDA). La sessió d'avui ha estat la primera que s'ha celebrat sense l'obligació de portar mascareta des de que va començar la pandèmia el març de l'any passat.

tracking