ESTADÍSTICA

El Registre de Comerç suma 196 negocis nous fins al juny

El sector que més obertures d'establiments suma és el de les activitats professionals, científiques i tècniques

Distribució dels establiments per activitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre d'establiments inscrits al Registre de Comerç i Indústria ha augmentat un 1,9% en el tercer trimestre de l'any amb 196 negocis més que eleven a 10.468 el total, segons les dades publicades per Estadística aquest matí. El balanç positiu deriva de l'alta de318 nous establiments i la baixa de 122 empreses. D'altra banda, en comparació al mateix període de l'any anterior, també hi ha hagut un augment del 7,2% amb 701 nous establiments.

Els sectors que més negocis nous sumen aquest tercer trismestre són les activitats professionals, científiques i tècniques, que creix un 4,3% i 79 establiments nets, el d'informació i comunicacions, amb un alça del 7,4% amb 45 establiments i les activitats immobiliàries que té 16 negocis més, un 3,5% d'increment. Pel que fa anualment, destaca el nombred’establiments que desenvolupen la seva activitat principal en l’àmbit del comerç a l'engròs i al detall; reparació de vehicles de motor i motocicletes que són 3.003 establiments; les activitats professionals, científiques i tècniques que en són 1.901 i en hostaleria on es registren 1.028 establiments.

Estadística remarca que en comparació amb l'evolució del segon trimestred'enguany es redueixen lleugerament les inscripcions de negocis, que havien estat 329 llavors el que suposa una variació negativa del 3,3%, en el tercer trimestre del 2021. En canvi, si es compara amb el mateix període de l’any anterior els nous establiments presenten una variació positiva del 58,2%. D'altra banda, les baixes han estat menys en els últims tres mesos analitzats, amb 122 establiments davant els 153 de principi d'any, el que suposa un decreixement del 20,3%.

tracking