Canvi d'ubicació

El futur de la gossera es decidirà a finals d'any

L’emplaçament de la zona franca als terrenys on es troba actualment la gossera podria provocar un canvi d’ubicació de les instal·lacions.

El cap de Govern, Xavier Espot i la ministra d'Agricultura, Sívlia CalvóMireia Reynal

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Govern decidirà a finals d’any la ubicació definitiva de la gossera d’Andorra. Així ho ha anunciat aquest matí el cap de Govern Xavier Espot en una visita institucional a les instal·lacions a la gossera i a la gatera del Principat, que es troben emplaçades actualment a la Borda Vidal, a Sant Julià de Lòria. “De cara a l’any que ve tenim prevista una partida econòmica important per a millorar instal·lacions, particularment de la gossera” ha fet saber Espot. “Ara estem en un moment d’impàs en què hem de decidir si aquesta serà la ubicació idònia. Un cop ho haguem determinat, també decidirem on s’ha de fer aquesta inversió” ha concretat. La decisió, que Govern prendrà conjuntament amb les associacions que s’encarreguen de les instal·lacaioms -GosSOS i Laica- estarà estretament relacionada amb la futura ubicació de la zona franca, que es podria instal·lar als terrenys on es troba la gossera actualment. “Govern disposa de terrenys públics per si es decidís moure-les de lloc” ha informat Espot.

Per altra banda, el cap de Govern ha destacat la tasca encomiable de les associacions, que es troben en un moment complicat, ja que el nombre d’abandonaments ha augmentat durant la pandèmia. Així mateix, ha volgut fer una crida als comuns perquè esterilitzin les colònies de gats i s’ha dirigit a la ciutadania demanant-los que incorporin una visió de tinença responsable dels seus animals de companyia.

tracking