Justícia

Nou front a la justícia per la dimissió d'un dels inspectors que supervisen la Batllia

El francès Gilbert Cousteaux presenta la dimissió perquè se sent incòmode amb la pressió que ha d’exercir sobre la feina dels batlles

Cousteaux, al Tribunal d'Apel·lació de Tolosa, el 2014.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un nou conflicte esquitxa el Consell Superior de la Justícia (CSJ), aquest cop per la dimissió d’un dels inspectors de la Batllia, el francès Gilbert Cousteaux, que, segons fonts judicials, ha presentat la dimissió per desavinences amb el mateix consell que el va nomenar. Les mateixes fonts van indicar ahir que el magistrat francès se sent incòmode amb la pressió que rep per part del CSJ en la tasca de fiscalització de la feina que fan els batlles.

Si s’acaba executant la sortida de Cousteaux únicament quedarà un sol inspector, Joaquim Borell. Cousteaux hauria posat en dubte les exigències que li demana el CSJ i el control que se suposa que els inspectors han d’exercir en cada secció judicial. Es tracta d’una figura que va ser incorporada a la Llei qualificada de la justícia a proposta del mateix consell i que no agrada gens els batlles, perquè els suposa una feina extra quan reben la visita d’un d’aquests càrrecs, que no estan de forma permanent a la Batllia, sinó que hi acudeixen almenys una vegada l’any per supervisar si els batlles estan fent la feina de forma diligent i sense dilacions injustificades.

Ambdós van ser nomenats el febrer del 2016. Les fonts van remarcar que hi ha un descontentament dels batlles perquè es veuen obligats a donar moltes explicacions. Els inspectors han de verificar que es compleixen les sentències, que els procediments són els apropiats o que no hi ha processos que estan aturats sense motius. Parlen amb els batlles, amb els secretaris i oficials i reclamen aleatòriament expedients per verificar que tot s’ha fet correctament. Poden obrir un expedient si consideren que hi ha irregularitats.

tracking