La vacunació massiva finalitza amb la inoculació de 1.033 dosis

La vacunació massiva finalitza amb la inoculació de 1.033 dosis

Una de les últimes usuàries a rebre el vaccí.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La plaça de braus tanca les portes però el pla de vacunació segueix avançant. El centre de vacunació situat davant de l’edifici administratiu de Govern va acollir ahir l’última jornada de vacunació massiva, en què els professionals del SAAS es van encarregar de subministrar 1.033 segones dosis a la població corresponents als vaccins d’AstraZeneca i Moderna. Aquesta darrera jornada de vacunació massiva deixa un escenari al Principat que fa augmentar a 108.083 el total de vaccins administrats, 54,678 dels quals són primeres dosis, 53.113 segones i 292 terceres. A partir d’aquest moment, l’hospital de dia –amb una capacitat de setanta persones diàries– acollirà tothom que decideixi vacunar-se i que, per qualsevol motiu, encara no ho havia dut a terme. En aquest sentit, el procediment per apuntar-se no variarà i la inscripció s’haurà de seguir realitzant a través de la plataforma habilitada per Govern.

Pel que fa a l’actualització de dades epidemiològiques, Govern va informar ahir que el nombre de contagiats total per la Covid-19 segueix a l’alça amb nou positius diagnosticats des de dilluns passat, fet que provoca que augmenti el total de persones contagiades des de l’inici de la pandèmia al Principat a una xifra de 15.434. Actualment hi ha 91 casos actius al Principat, cap dels quals es troba ingressat a l’hospital, ni a planta ni a la unitat de cures intensives. Per altra banda, s’han registrat un total de 15.213 altes i el total de defuncions, sortosament, encara es manté a la xifra de 130.

Quant al brot que es va detectar dilluns a l’escola de maternal de la Massana, les aules que es troben sota vigilància per casos de Covid han augmentat. Govern va detallar ahir que són 13 els grups que es troben sota vigilància activa (dos total i 11 parcial), i 12 més en vigilància passiva.

Amb relació a la pandèmia, Govern va iniciar ahir a les 12.00 hores una enquesta poblacional a totes aquelles persones majors de 18 anys que han passat el virus per detectar la Covid persistent i aprofundir en els coneixements de la malaltia, que ja ha afectat 15.434 persones del país.

tracking