Reunió amb el prefecte d'occitània

La galeria antiallaus de l'RN-20 s'acabarà el 2025

Espot destaca que la construcció es podrà acabar el 2025, un any abans del previst

El cap de Govern, Xavier Espot, i el prefecte de la regió d'Occitània, Etienne Guyot.SFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

França habilitarà la circulació de vehicles per l’RN-22 durant les obres de la galeria antiallaus que Andorra cofinançarà a l’RN-20. Així ho va confirmar el cap de Govern, Xavier Espot, després de la visita ahir a Tolosa per reunir-se amb el prefecte de la regió d’Occitània, Etienne Guyot, durant la cinquena trobada del diàleg transfronterer entre ambdós països. “Hem rebut una molt bona notícia i és que França desbloquejarà uns crèdits suplementaris a l’RN-22, que no estarà tancada intermitentment”, va manifestar. D’aquesta manera, s’establirà una circulació alternativa que permetrà, segons Espot, “escurçar de tres a dos estius” les obres a l’RN-20, que està previst que s’iniciïn el 2023 i finalitzin el 2025.

L’obra s’emmarca en un pla d’infraestructures per a la reforma integral del corredor d’allaus i que té un cost aproximat de 158 milions d’euros. En l’entorn que dona accés a Andorra des del nord, les actuacions tenen un cost de 21 milions d’euros, dels quals el Principat s’ha compromès a assumir-ne 10,5. “Tots els esforços humans i materials s’invertiran en aquest projecte estrella per construir un túnel semiobert de tres-cents metres de longitud que servirà de paraallaus”, va afirmar. A més, ja s’ha començat a treballar en algunes petites actuacions per establir àrees de cadenatge i proteccions.

MENYS TRÀMITS PELS PRODUCTES AGRÍCOLES

D’altra banda, el Govern va acordar crear un grup de treball duaner per tal de facilitar la importació i exportació de productes ecològics entre els dos països. “En matèria agrícola es pot importar i exportar en petites quantitats però els tràmits duaners són farragosos i costosos. Si volem que aquests productes es venguin en restaurants d’Occitània i viceversa hem de millorar en qüestions duaneres”, va dir Espot.

tracking