x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
GASTRONOMIA

S'inicia la verema a 1.300 metres d'altura

El Celler Casus Belli de la parròquia ordinenca comença la recol·lecció de les tres varietats de vi
El Celler Casus Belli de la parròquia ordinenc

El Celler Casus Belli de la parròquia ordinenc

El Celler Casus Belli de la parròquia ordinenc

Actualitzada 26/10/2021 a les 18:52
La verema a la finca de l'Any de la Part d'Ordino situada entre 1.240 i 1.322 metres d'altura ha començat avui després de les gelades dels últims dies, segons informa el mateix Celler Casus Belli de la parròquia ordinenca en un comunicat. Així, la recol·lecció de les tres varietats del celler: Chardonnay, Semillon i Pinot Noir es du a terme aquests dies en la que serà la collita de raïm més alta del país.

Tot i que la verema, feta a mà, és la culminació de la feina de tot un any, el treball més delicat es trasllada ara de portes endins del celler, on se separa el gra de la rapa, se selecciona i macera per obtenir el vi, relata l'empresa. El Celler apunta que les previsions tècniques per la present producció assenyalen a una qualitat mitjana-alta i així ho certifica l'enòleg del centre, Miquel Medal que recorda que el resultat de la collita depèn de la climatologia anual i enguany hi ha hagut molts dies de sol per la qual coses, les condicions han permès garantir el bon desenvolupament de la planta. 

Aquest celler és l'únic que es troba ubicat a les valls del Nord, on el clima d'alta muntanya és més present i pot posar en risc el cicle vegetatiu de la vinya. Actualment al Celler, propietat de Reig Patrimonial, es cultiven, segons informen, 17.000 ceps distribuïts en gairebé 3 hectàrees de vinya i s'hi produeixen tres vins: el pinot noir, l’escumós de pinot noir i chardonnay, i l’escumós blanc de noir de la varietat Pinot Noir.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts