x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Ensurt a Ciutat de Valls

Una nena de dos anys i mig passa sis hores dins de l'autobús escolar

La menor va ser localitzada a les 14.30 hores en bon estat després d’una revisió sanitària a l’hospital
de Meritxell
Escola francesa de maternal i de primera ensenyança d'Andorra la Vella.

Escola francesa de maternal i de primera ensenyança d'Andorra la Vella.

Escola francesa de maternal i de primera ensenyança d'Andorra la Vella.

Fernando Galindo
Actualitzada 26/10/2021 a les 11:08
Una nena de poc més de dos anys i mig va estar ahir sis hores dintre de l’autobús de transport escolar que havia de portar-la l’escola francesa de maternal i de primera ensenyança d’Andorra la Vella, ubicada a Ciutat de Valls. La mare de la menor va portar els fills, la nena de dos anys i mig i un germà de sis anys, a la parada dels Marginets pels volts de les 8.30 hores, però només el noi va arribar a classe. Per causes que s’hauran d’aclarir, tots els infants que anaven a l’autobús van baixar en arribar al col·legi menys la nena de dos anys i mig.

En aquest sentit, des de Novatel, empresa que explota aquesta ruta de transport escolar, van apuntar que en aquest tipus de serveis amb nens petits hi ha una persona que fa el servei d’acompanyament. Així, la persona que condueix el bus se centra en la ruta i l’altra persona en la recollida, comportament i arribada dels menors.

El relat dels fets confirmat per diverses fonts indica que l’acompanyant va informar el conductor que ja havien baixat tots els menors i aquest va emprendre la tornada cap a la base de l’empresa. Al llarg del trajecte el xofer no es va adonar que la menor estava dormida al seu seient, va deixar la unitat a la base i en va agafar una altra per continuar amb les rutes de transport assignades al matí.

La mare es va adonar del succés pels volts de les 14.00 hores. Segons va indicar al Diari, la professora els va enviar fotografies de la classe en les quals la filla no apareixia. En preguntar-li per què, la professora va respondre que la menor de dos anys i mig no havia acudit a classe ahir al matí. A partir d’aquest moment la mare va cridar al Govern i a la policia i es va iniciar el procés de recerca de la menor. Educació va trucar a l’empresa de transports i van trobar la menor al bus escolar estacionat a la base pels volts de les 14.30 hores.

La família va acudir a l’hospital per fer una revisió mèdica a la nena, la qual va concloure que estava en bon estat de salut. “La nena s’havia adormit i l’han trobada al bus amb el cinturó posat”, va relatar la mare, que també va apuntar que la menor havia plorat i havia preguntat per la seva mare, però que en termes generals i a pesar del succés es trobava bé.

Envers els fets, el ministeri d’Educació i d’Ensenyament Superior ha obert un expedient informatiu tant a l’empresa de transports com a l’empresa que gestiona el servei d’acompanyament. Així mateix, van informar des d’aquest ministeri que la persona que estava al càrrec d’aquest servei va ser apartada de manera preventiva fins que es resolgui l’expedient. Així mateix, la policia, que va desplegar diverses unitats per a la recerca de la menor, també ha iniciat una investigació en espera de la decisió de la família sobre si presenta una denúncia pels fets que van succeir ahir, situació que al tancament d’aquesta edició no s’havia produït.

CRONÒLOGIA

-8.30 HORES
La mare deixa els dos germans a la parada del transport escolar als Marginets per dirigir-se a l’escola a Ciutat de Valls.


-14.00 hores
La professora envia una fotografia al grup dels pares on no hi ha la menor i informa la mare que no ha arribat a classe.

-14.30 hores
L’empresa de transports i la policia localitzen la menor dintre del bus a la base que té la companyia.

-17.00 hores
La família surt de l’hospital després de la revisió mèdica de la menor, la qual confirma que es troba bé de salut tot i el succés.
 
ELS ACOMPANYANTS HAN DE SER PRESENTS "FINS QUE BAIXI L'´´ÚLTIM ALUMNE DEL BUS"
El servei de transport escolar i el servei d’acompanyament són posats a disposició de l’alumnat dels centres educatius de caràcter públic oferts pel Govern i gestionats per empreses concessionàries. El seu funcionament està regulat a través d’un decret del juliol del 2007.

Aquest reglament regula, entre d’altres, les funcions que corresponen a cada figura que viatja al bus. L’article 50 indica les obligacions dels conductors, que es basen a respectar els límits de velocitat i les disposicions del Codi de la Circulació de manera rigorosa, tenir els permisos corresponents, així com un codi de conducta respectuós i ètic amb l’alumnat. A més, són els encarregats de verificar que els alumnes portin el carnet de transport, a excepció de l’alumnat de maternal, és a dir, entre els 2,5 i els sis anys. Al respecte, l’article 54 del reglament estableix com a obligatòria la presència d’un acompanyant en cada vehicle, que té la responsabilitat sobre els alumnes d’educació maternal, fins al punt que si no hi ha acord entre el xofer i la persona acompanyant preval en aquest context la decisió de l’acompanyant. Entre les seves funcions es preveu que “siguin presents des del començament dels trajectes en la primera parada on pugen els primers alumnes fins que acaba el recorregut, quan baixa l’últim alumne de l’autobús”.
Etiquetes
Veure’n més
22
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts