x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Cas BPA

El judici del cas BPA es torna a reprendre

El Tribunal de Corts considera que no hi ha incompatibilitat en què Silvestre segueixi defensant els seus clients
El judici del 'cas Gao Ping'.

El judici del 'cas Gao Ping'.

El judici del 'cas Gao Ping'.

Fernando Galindo
Actualitzada 26/10/2021 a les 10:11
El judici per la causa primera de BPA segueix endavant després que el Tribunal de Corts consideri que no és incompatible la defensa de l'advocat Josep Antoni Silvestre de diversos processats en la causa Gao Ping amb haver assistit a l'empresari Rafael Pallardó. La fiscalia i l'acusació del Govern han afirmat que no obriran diligències contra ell ni la seva companya de despatx per aquest fet.

Aturada dilluns
El criteri del Col·legi d’Advocats es considerava bàsic ahir perquè el tribunal decidís aquest matí sobre els dubtes que va plantejar un dels advocats a la causa sobre la seva possible incompatibilitat. Davant la resistència del president del tribunal, Enric Anglada, de suspendre el judici, i la insistència del lletrat, Josep Antoni Silvestre, es va demanar el parer dels exdegans del col·legi, que també són al procés. Manuel Pujadas es va pronunciar per escoltar la veu dels advocats i esperar dos dies per disposar d’aquest criteri, mentre que Salvador Capdevila va optar per no opinar.


Finalment, Anglada va decidir donar un dia al col·legi perquè doni la seva posició. Silvestre va barrejar el seu habitual sarcasme amb arguments més jurídics. “Jo puc acompanyar els meus clients fins a la porta de la presó, però no a dins”, va deixar anar amb referència al fet que no volia incórrer en una “deslleialtat professional i un conflicte d’interessos”.


I tot perquè, com va explicar tot just començar la vista d’ahir, ell i la seva companya al bufet, Adela Nieto, havien fet d’assessors de Rafael Pallardó, el principal testimoni en aquesta causa sobre blanqueig de diners.

Silvestre va aprofitar el cas d’una advocada que acaba de ser condemnada pel Tribunal Superior perquè havia representat les dues parts d’un procés. I com a defensor legal d’aquesta col·lega –que va tenir l’empara del Col·legi d’Advocats–, va llegir un paràgraf de la sentència on s’afirma que cap tribunal pot autoritzar res que vagi contra la llei: “Cuando veas las barbas de tu vecino quemar –en comptes de mullar– pon las tuyas a remojar”, va deixar anar a la sala.
Silvestre va assegurar que havia assessorat l’empresari valencià, exclient de BPA. S’acusa una vintena d’exgestors de blanquejar 70 milions de la màfia xinesa de Gao Ping que els proporcionava Pallardó.


Si el col·legi hi veu incompatibilitat, Silvestre hauria de deixar la defensa dels seus clients i s’obriria el problema de qui pren el relleu. Hi ha qui hi veu un altre intent dilatori.

 
LA CONDEMNA D'INHABILITACIÓ
El cas de l’advocada inhabilitada per un delicte menor de deslleialtat professional va protagonitzar la sessió d’ahir del judici de la causa primera de BPA. Abans de la primera declaració, Silvestre va demanar la paraula per exposar els seus dubtes legals i ètics. I tot va voltar sobre aquest afer fins que es va decidir la suspensió a l’espera de la reunió d’urgència del Col·legi d’Advocats. L’opinió dels lletrats serà essencial, segons Silvestre, perquè segueixi ocupant la banqueta dels advocats defensors.
  • #2 ciutadà
    (26/10/21 11:11)

    "Hi ha qui hi veu un altre intent dilatori"... deuen ser els que no tenen npi del Dret, que son molts!

    Respondre
  • #1 Pau
    (26/10/21 10:15)

    No hi ha un pam de net !      

    Hem recorda aquella peli de fa temps que es deia "Todos a la carcel"

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts