La plaça de braus tanca portes

El centre de vacunació massiu del Principat es clou després d’haver complert la funció per donar pas al dispositiu reduït de l’hospital.

Penúltim i últim vacunats ahir al centre de vacunació de la plaça de braus.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El 7 de març d’aquest any la plaça de braus obria les seves portes per començar a funcionar com a centre neuràlgic de vacunació contra la Covid-19 al Principat. Ara, set mesos i mig més tard, tanca després d’haver complert la seva funció. “Tota la gent que s’ha volgut vacunar ja s’ha vacunat. A partir d’ara, qui s’apunti a la plataforma haurà d’acudir a l’hospital de dia”, va anunciar la responsable dels centres d’atenció primària, Anna Xandri, des del mateix espai.

El centre de vacunació de la plaça de braus va acollir ahir l’última jornada de vacunació massiva de població, on es van administrar 1.100 segones dosis corresponents als vaccins d’AstraZeneca i Moderna. Aquest fet deixa un escenari al país on només queda un romanent reduït de població vacunable que o bé no havia rebut el vaccí pel fet d’haver passat la malaltia, o bé havia decidit no vacunar-se fins ara per voluntat pròpia. “A partir d’aquest moment calculem que ja no rebrem més de 200 persones diàries, que és la situació que ens obliga a obrir la plaça de braus”, va explicar Xandri. “Pensem que és més lògic que a partir d’ara centre de l’hospital de dia aculli la vacunació, que pot donar resposta fins a 70 persones diàries”, va afegir. El procediment per a aquells que es vulguin vacunar a partir d’avui, però, no canviarà. En aquest, sentit, la plataforma d’inscripció al registre i el telèfon 77 5019 continuaran operatius. Xandri va explicar que amb aquesta fita s’ha donat per finalitzada la programació realitzada pel ministeri de Salut amb relació a la vacunació massiva. En aquest sentit, tots els infermers que formaven part del dispositiu tornaran als respectius centres d’atenció primària. “Estem molt satisfets. Hem pogut treballar molt organitzadament”, va afirmar la responsable dels CAP. Ara bé, Xandri va informar que el centre podria tornar a obrir les portes en el cas hipotètic que Govern decideixi vacunar la població major de 70 anys de manera massiva. “De moment encara no ens han dit res però si volen tornar a administrar una quantitat important de vacunes potser haurem de tornar aquí”, va preveure. Fins ara, només han rebut una tercera dosi persones amb immunosupressió, les que fan diàlisi, les que han rebut un trasplantament o personal de residències sociosanitàries.

tracking