Detinguda una conductora èbria i amb el permís retirat

La conductora va intentar escapolir-se dels agents però va ser una ‘fugida’ breu

Un control policial de velocitat.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La policia va detenir la matinada de dissabte a diumenge a les 03:58 hores, una jove de 29 anys que va intentar escapolir-se de la policia quan circulava amb el permís retirat i signes evidents d’haver consumit alcohol. Els fets van succeir a la capital quan en una parada rutinària on s'hi trobaven dues patrulles (4 agents) la van veure i va aixecar les sospites del cos perquè és coneguda al despatx central per problemes derivats de conductes imprudents al volant.

La policia va demanar-li que s’aturés quan la dona passava pel control conduint un turisme i amb un acompanyant al seient del copilot, però la conductora va optar per continuar la seva marxa fent cas omís de les indicacions, malgrat que l’intent d’escapolir-se va durar poc i va ser controlada moments després. Quan això va succeir, la detinguda va efectuar una maniobra d'esquiva i un dels funcionaris es van haver d'apartar per no ser envestit pel turisme, posteriorment es va iniciar una segona persecució i finalment es va controlar la interessada que va fer l'intent de canviar de seient per enganyar als funcionaris que no era ella qui conduïa. La dona va marcar positiu en el control d’alcoholèmia amb una taxa de 1,31 g/l i en el de tòxics salivar i els agents van confirmar que circulava sense carnet perquè el tenia retirat per antecedents similars al protagonitzat la nit de dissabte a diumenge. Així que a banda de l’alcoholèmia positiva, també se li imputa un delicte contra la seguretat viària, contra l’administració de justícia i contra la funció publica per conduir sense carnet.

Tres detinguts més per conduir sense carnet

El cos de seguretat va arrestar tres persones residents més per circular sense permís de conduir. La primera detenció va tenir lloc el dimarts 19 d'octubre a les 11.35 hores a Andorra la Vella, quan un home resident de 29 anys va crebantar l'ordenança penal de suspensió del permís de conduir i va ser detingut com a presumpte autor de d'un delicte contra l'Administració de Justícia. L'endemà a Escaldes-Engordany, un home resident de 30 anys també va ser detingut a les 20.50 hores pel mateix delicte. El cos va arrestar el dia següent, dijous 21 d'octubre, a les 00:01 hores a la capital, un home resident de 29 anys pel mateix delicte que els anterior a més de per possessió de 2,2 grams de marihuana i una cigarreta d'haixix.

CAMPANYA DE CONTROLS

Precisament avui a les 7 del matí ha arrencat una nova campanya preventiva de controls d’alcoholèmia i estupefaents al volant, que es desenvoluparà fins a les 19 hores del proper 7 de novembre. Tal i com recorda el cos d’ordre, els controls preventius d’alcoholèmia segueixen el pla d’actuació marcat pel ministeri de Justícia i Interior amb l’objectiu de millorar la seguretat viària i reduir el nombre d’accidents provocats pel consum d’alcohol, així com sensibilitzar els conductors del risc que comporta conduir en aquestes condicions. Són campanyes intensives que s’anuncien per tal d’incidir en el caràcter preventiu i dissuasiu.

La policia recorda que el Codi de circulació situa la franja mínima punible en matèria administrativa en el 0,01 g/l de sang en els conductors professionals i en 0,50 g/l per a la resta de conductors. Pel que respecta a la responsabilitat penal, és a partir de 0,51 g/l de sang per als conductors professionals i de 0,80 g/l per als no professionals. Tanmateix, la policia recorda que en l’àmbit administratiu el càstig comporta multes i retirada del carnet però que en el penal també pot suposar penes de presó, més severes en el cas dels conductors professionals, que també poden ser inhabilitats per a exercir les seves funcions. Finalment, la policia recorda que també està subjecte als controls qui es mogui en bicicleta o en un patinet elèctric, que tenen els mateixos límits que els conductors no professionals.

EL FETS

-Control dels agents

La conductora va aixecar les sospites dels agents perquè ja tenia antecedents de problemes al volant i li van demanar que s’aturés.

-Reacció

La jove va intentar escapolir-se tot i que va ser controlada molt poc després i el test d’acoholèmia va certificar el positiu.

tracking