Brot amb 9 positius a l'escola de maternal de la Massana

Els contagis obliguen a tenir 11 aules amb part dels alumnes confinats en una jornada amb 90 casos actius

Escola andorrana de maternal i primera ensenyança de la MassanaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministre de Salut ha informat d'un nou brot detectat a l'Escola Andorrana de maternal i primera Ensenyança de la Massana que suma 9 positius, pel que s'ha decidit aïllar l'aula sencera. Els casos s'han localitzat després de que dissabte dos tutors d'una classe de primer cicle van fer-se la prova en detectar algun símptoma i van donar positiu, per la qual cosa aquest matí s'ha procedit a fer la prova d'antígens als alumnes de la seva classe.Paral·lelament, dos altres professors del mateix curs i un auxiliar –tots tres van estar en contacte amb els dos professors positius– també han obtingut un resultat positiu aquest dilluns, segons informa Govern. Per aquest motiu, demà es farà un cribratge sencer de tot el cicle amb prova TMA per tal d’identificar possibles nous asimptomàtics i evitar nous contagis. En total, pel que fa a la població escolar, hi ha 10 aulessota vigilància activa –1 total i 9 parcial– i 11 en vigilància passiva.

D'altra banda, el nombre de contagiats total per la Covid segueix a l'alça amb 21 positius diagnosticats des de divendres passat, segons l'actualització de dades sanitàries feta pública pel Govern. El total de casos al Principat ascendeix avui a 15.425 persones tot i que baixen els actius a 90, dos menys que els que hi havia a finals de la setmana passada i les persones recuperades sumen 15.205 amb 23 altes al llarg d'aquest cap de setmana. Tampoc hi ha cap ingressat a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell - ni a planta ni a l'UCI-.

Pel que fa al Pla de vacunació, ja s’han administrat 107.050 vacunes, de les quals 54.609 corresponen a primeres dosis, 52.154 segones i 287 terceres.

tracking