x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Reportatge

Un cant a la llibertat

Desfer-se de les barreres socials per anar cap a una vida nova. És el punt de partida de l’aposta de tardor de l’ENA ‘Quatre dones i el Sol’.
Núria Montes, Annabel Castan, Jessica Casal, Roger Casamajor i Irina Robles.

Núria Montes, Annabel Castan, Jessica Casal, Roger Casamajor i Irina Robles.

Núria Montes, Annabel Castan, Jessica Casal, Roger Casamajor i Irina Robles.

COMÚ SANT JULIÀ
Actualitzada 22/10/2021 a les 12:00
Amb aquesta obra demostrem que aquí també es poden fer projectes de nivell”, va afirmar Irina Robles. Amb aquestes paraules, una de les actrius de l’elenc de Quatre dones i el Sol es va refermar en la qualitat de l’obra de teatre que marcarà la tardor de l’Escena Nacional Andorrana (ENA). “Teníem la voluntat de fer una funció gran que tingués cabuda fora d’Andorra”, va afegir el director, Roger Casamajor, a més d’anunciar les dates d’estrena, i va avançar la intenció d’exportar l’obra fora del Principat. “De moment, estrenarem l’obra a Andorra però estem a l’espera que sorgeixin noves oportunitats de representacions a Catalunya i a França”, va precisar Casamajor.

Quatre dones i el Sol, de Jordi Pere Cerdà, és l’aposta de la temporada 2021-2022 de l’ENA, que s’estrenarà en funció doble dijous i divendres de la setmana que ve a l’auditori Claror de Sant Julià. Es tracta d’un drama ambientat en una comunitat rural que es va estrenar per primera vegada l’any 1964 al Teatre Romea de Barcelona i ara Casamajor, en el seu paper de director debutant, hi incideix per descontextualitzar-la, fer-la universal i adaptar-la als nous temps –tot i que conserva l’essència del text original–. “L’escenografia és molt especial. No és gens tradicional”, va puntualitzar l’actriu Annabel Castan. “Hem creat un imaginari molt gran. Penso que serà molt atractiu de veure”, va afegir, de nou, Casamajor. El muntatge, de fet, explica la història de quatre dones que, en un context d’hostilitat, lluiten per desfer-se dels llaços que les oprimeixen. “Per a mi és la història d’unes dones que estan en la cerca contínua de la llibertat”, va relatar Casamajor. “Estan atrapades en un món d’homes, de muntanya, on hi ha moltes barreres socials. I tot allò que passa fa que s’activin motors com ara l’amor i l’amistat”, va afegir. “Cada dona ha de sacrificar certes coses per aconseguir tenir una vida nova”, va remarcar Núria Montes.

Actrius i director van explicar com, en aquest sentit, el treball del guió ha tingut un pes molt important en tot el procés creatiu. “Especialment hem afrontat l’obra des del text. La força de les paraules és tan gran que no necessitem res més”, va assegurar l’actriu Núria Montes. “Ha estat un procediment bonic però molt dur. Hem treballat molt des de la paraula”, va insistir de la seva banda Jèssica Casal.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts