La fiscalia demana fins a 6 anys de presó per als implicats en una picabaralla per drogues

L'acusador públic considera que es tracta de fets "molt greus" i no d'un "tripijoc de drogues que acaba en penes molt elevades, com s'ha fet entendre als mitjans de comunicació"

Façana de la seu de la Justícia.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El judici dels joves implicats en una disputa per drogues el 29 d'abril de 2020 ha seguit aquest matí. Després d'escoltar els imputats i els testimonis, el fiscal referma la seva qualificació dels fets i demana per als cinc implicats penes de presó d'entre quatre i sis anys en considerar-los autors dels delictes de violació de domicili amb violència i intimidació, d'extorsió en grau de temptativa o, alternativament, d'amenaces condicionals, de consum individual de cànnabis i, per alguns, dels delictes de robatori i desobediència greu. Paral·lelament, demana sis mesos de presó per un sisè acusat a qui considera autor d’un delicte de venda de productes estupefaents en grau de temptativa.

Respecte a les penes, el fiscal ha reiterat que es tracta de fets "molt greus" i no d'un "tripijoc de drogues que acaba en penes molt elevades, com s'ha fet entendre als mitjans de comunicació".

Els fets es van produir el 29 d'abril de 2020 quan dos grups de joves van intentar adquirir cànnabis. Després d'entregar els diners i no rebre el producte, els implicats van anar al domicili del germà de qui els hauria hagut de vendre la substància estupefaent per reclamar els diners o la droga. Després de trucar a la porta amb insistència, un d’ells va tombar la porta d’una puntada de peu i els cinc haurien entrat a l'habitatge. Dos dels implicats portaven pals de fusta i un tercer va robar el mòbil a la víctima que es trobava a l'interior del domicili, tal com van reconèixer els mateixos acusats.

tracking