Diversificació

L'executiu estudia l'informe extern sobre el cultiu de cànnabis

L’executiu afirma que el projecte està sobre la taula i analitza els models

Una planta de cànnabis.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA) de la Generalitat de Catalunya ja ha entregat l’estudi que el Govern li va encarregar sobre els diferents models de cultiu de cànnabis per a tractaments medicinals que es poden implementar al país. El ministeri de Medi Ambient està actualment analitzant el resultat de l’estudi juntament amb altres departaments, ja que es vol decidir si s’aposta només per la producció o es pot anar més enllà i incloure l’exportació o d’altres possibilitats.

En tot cas, de moment l’executiu es manté caut sobre l’evolució del projecte, sense que hagin transcendit detalls de l’informe rebut. Fonts properes al Govern van afirmar que el projecte segueix estan sobre la taula tot i que admeten que avança lentament per la seva complexitat. La voluntat és estudiar-ne bé els detalls i les implicacions que tindria, tenint molt en compte que la manera com es tiri endavant pot tenir una repercussió en la reputació del país. L’informe extern encarregat també havia d’incloure una prova pilot que tingués en compte les accions per definir una estructura bàsica de producció d’extractes de cànnabis medicinal i estudiar la viabilitat del cultiu. De moment, però, no s’hi ha avançat.

La iniciativa es veu com una aposta per la diversificació del país i una alternativa al tabac. La tirada endavant, però, no és pas senzilla, tal com apunten des de l’executiu. Requereix desplegar un marc legislatiu concret que afecta diverses àrees, no tan sols Medi Ambient.

tracking