x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Símbols religiosos

Els menors del Lycée, encara sense escola

La ministra d’Educació espera que una futura reunió amb la família desencalli la situació
La ministra Vilarrubla a la compareixença al Consell General.

La ministra Vilarrubla a la compareixença al Consell General.

La ministra Vilarrubla a la compareixença al Consell General.

Fernando Galindo
Actualitzada 22/10/2021 a les 12:02
Els dos menors bessons d’onze anys a qui la família no porta a classe al Lycée per la situació viscuda arran de la prohibició del col·legi francès que la filla portés el hijab al centre educatiu segueixen sense assistir a l’escola quasi un mes i mig després de la primera absència. El cas va passar ja des d’Inspecció Educativa a Afers Socials en aplicació del protocol d’absentisme i és en aquest marc en el qual es mou el Govern, segons va informar ahir la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla. De fet, la ministra va indicar que “properament hi haurà una altra reunió amb la família i espero que es posi per damunt de tot el dret d’aquests nens d’anar a l’escola, i que puguem trobar una situació d’equilibri entre la demanda i les reglamentacions de les escoles”.

En aquest sentit, Vilarrubla va reiterar que el canvi de centre una vegada iniciat el curs requereix una justificació acurada que el canvi beneficiarà l’alumne. “Si veiem que la demanda es justifica i que pot ser bo per als alumnes es treballa perquè allò sigui possible”, va explicar la ministra. A més, va relatar que hi ha una comissió tripartida entre els diferents sistemes escolars i s’avalua la demanda. De fet, la ministra va assegurar que “si és així no hi ha d’haver cap impediment per fer el canvi”.

COMPETÈNCIES DIGITALS
D’altra banda, el Govern ultima un decret per definir el marc de competències digitals ciutadanes al país i poder així classificar i acreditar els coneixements en l’àmbit digital. Es tracta d’establir un marc similar als coneixements de llengües i la previsió és que a mitjà termini l’acreditació d’aquests coneixements sigui un requisit més en les ofertes de feina. Es tracta d’unes competències que també es podran acreditar a través de l’experiència professional. El ministeri treballa ara per definir l’oferta de formacions i espera poder fer la primera convocatòria durant el primer semestre del 2023.
Etiquetes
Veure’n més
45
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts