x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Tribunals

Últim recurs per no pagar les costes d'un judici

Una persona a qui li va ser desestimada una querella contra un fiscal i un policia recorre per a no pagar els honoraris de les defenses
Actualitzada 21/10/2021 a les 13:00

Una persona que va denunciar un policia per revelació de secrets i una fiscal per no perseguir el delicte que denunciava, la querella de la qual va ser desestimada, ha interposat un darrer recurs davant el Tribunal Superior de Justícia per considerar que el pagament de les costes del procés de dita querella no hauria d'incloure els honoraris dels advocats i els procuradors de les defenses.


Així ho ha defensat aquest matí la seva advocada en una vista al Tribunal Superior que ha durat poc més de deu minuts. La lletrada considera que la condemna en costes és excessiva i argumenta que vulnera el dret a la justícia gratuïta recollit en l'article 10 de la Constitució. A més a més, argumenta que en els casos en què la Batllia ha condemnat a pagar els honoraris de la contrapart, dits honoraris s'han especificat en la part dispositiva de la sentència i en aquest cas no ho ha fet.

En canvi, l'altra part ha argumentat que el dret a la defensa gratuïta està establert per a defensar els propis interessos en un procés, no per a el·ludir el pagament d'unes costes determinades en una sentència. Així mateix, tot i el fet que la persona que ha estat condemnada s'ha declarat insolvent per a fer front als 2090 euros de les costes, aquesta part ha argumentat que si no hi ha una sanció contra les querelles temeràries, qualsevol ciutadà podria fer un ús indegut de la justícia.

Etiquetes
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts