x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Consell de ministres

Andorra “obre una porta al món”

Govern adjudica la ruta a Madrid a Air Nostrum amb vols divendres i diumenge, amb un preu mínim de sortida de 59 euros per trajecte
Un avió operant a la pista de l'aeroport d'Andorra-la Seu d'Urgell.

Un avió operant a la pista de l'aeroport d'Andorra-la Seu d'Urgell.

Un avió operant a la pista de l'aeroport d'Andorra-la Seu d'Urgell.

C. SANS
Actualitzada 21/10/2021 a les 11:07
El Govern va adjudicar ahir a l’espanyola Air Nostrum, l’única companyia que s’havia presentat al concurs, la ruta des de l’aeroport Andorra-la Seu fins a Madrid. La línia aèria, la filial regional d’Iberia, durà a terme dos vols setmanals, els divendres i els diumenges. L’avió procedent de la capital d’Espanya arribarà a la Seu d’Urgell a les 14.30 hores i iniciarà el retorn a l’aeroport de Barajas a les 16.50. Tot i que el contracte comença a comptar a partir de l’1 gener, els vols començaran divendres 17 de desembre amb un preu mínim de 59 euros per trajecte.

“L’establiment de línies regulars que permetin connectar el país amb aeroports europeus és una notícia cabdal per reforçar i millorar la connectivitat del Principat”, va assenyalar el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, en la roda de premsa posterior a la reunió del Govern dels dimecres en què va anunciar l’adjudicació del contracte. “Sempre hem volgut utilitzar aquesta infraestructura com una porta d’Andorra cap al món”, va afegir Gallardo, amb referència al fet que incloure el Principat en el mapa de destinacions d’Iberia i de l’aliança One World dona l’opció via Madrid de connectar Andorra amb 80 destinacions europees i intercontinentals. A tall d’exemple, el titular d’economia va indicar que podrà comprar-se un vol de l’aeroport d’Andorra-la Seu a Nova York via Madrid.

La companyia, segons va anunciar ahir en un comunicat de premsa, operarà amb avions ATR 72-600, de 72 places, tot i que les característiques de la pista de la Seu no permeten la màxima capacitat d’aquestes aeronaus. Des del Govern es va posar en valor que estan previstos uns 210 vols anuals entre l’aeroport d’Andorra i el de Madrid i que la màxima capacitat de transport és d’uns 10.000 passatgers.

La concessió del trajecte preveu una retribució per part del Govern per permetrà assegurar la viabilitat econòmica del primer any d’explotació d’aquests vols d’un màxim de 630.000 euros en funció de l’ocupació real de la ruta.

Tot i que els vols són divendres i diumenge, les festes de Nadal faran variar les primeres setmanes el calendari previst. Així, es volarà els dijous 23 i 30 de desembre i 4 de gener, per tornar a la normalitat a partir de divendres 10 de gener.

L’executiu, segons l’acceptació que tingui la ruta, no descarta ampliar els vols a altres dies de la setmana. Gallardo va afegir que un cop tancada la ruta a Madrid, el Govern ja treballa per fer realitat les connexions amb París i Lisboa. Tampoc es tanca al fet que companyies privades facin vols des de la Seu a altres destinacions de manera puntual.

Heliport nacional
Govern va aprovar ahir la licitació per a la concessió de l’heliport nacional, que s’ubicarà als terrenys de la Caubella, cedits pel comú de la Massana. El concurs inclou el disseny, construcció i explotació de la infraestructura, titularitat del Govern, durant 30 anys. La licitació té caràcter internacional per tal de poder garantir la concurrència d’ofertes. El disseny de les instal·lacions serà lliure, però al plec es marquen algunes de les característiques mínimes que haurà de complir.


L’heliport haurà de ser certificable partint de la normativa OACI, haurà de ser suficientment gran per permetre l’arribada i hangaratge de les naus de l’Estat, permetre l’operació d’helicòpters de fins a 18 tipus –incloent els més utilitzats a Europa, monomotors i bimotors– i disposar dels espais necessaris per actuar com a punt fronterer per via aèria.


+
L’atur cau un 4,5%
El nombre de persones apuntades al servei d’Ocupació a final de setembre era de 640, un 4,5% menys que a l’agost i un 21% menys que el 2020.

Sou mínim de 1.157 euros
El Govern va aprovar ahir el salari mínim per al 2022. Serà de 6,68 euros l’hora, és a dir, de 1.157,87 euros mensuals.

Ajuts d’agricultura
L’executiu ha aprovat noves ajudes per impulsar i fomentar la producció de productes agraris i alimentaris ecològics.

Ccalendari laboral
El calendari laboral del 2022 tindrà catorze dies festius de compliment obligatori, retribuïts i no recuperables. No caldrà canviar cap festiu.
Veure’n més
23
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts