TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

El TC avala la inadmissió de la querella contra Alberca

Rebutja la vulneració de drets al·legada per processats de BPA

Miquel i De Rosselló són dos dels querellants.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal Constitucional (TC) no veu vulneració de drets en la decisió del Tribunal de Corts de refusar la querella contra el fiscal general interposada per diversos processats de la causa primera de BPA, que ara jutja el Tribunal de Corts. L’Alt Tribunal ha rebutjat el recurs interposat contra l’aute del Tribunal de Corts que no admetia la demanda contra Alfons Alberca acusant-lo d’incomplir l’obligació de perseguir delictes i de prevaricació en considerar que no hi ha una vulneració del dret a la jurisdicció.

Els magistrats desestimen l’argumentació de Joan Pau Miquel, Santiago de Rosselló, Joan Cejudo, Xavier Mayol, Josep Lluís i Josep Antoni Rivero, Esteve Garcia i Joana Reolid, que el 27 de maig van presentar una querella contra Alfons Alberca al·legant que no perseguia presumptes pràctiques delictives contra responsables d’altres entitats bancàries. La querella la va rebutjar el Tribunal de Corts i després la sala penal del Superior al juliol. Els recurrents consideren que per aquesta decisió “són víctimes de discriminació i de desigualtat davant la llei i davant els poders públics amb una arbitrarietat prohibida legalment”, que vulnera drets constitucionals. El Constitucional, però, al·lega que no és una tercera instància, ni un tribunal de cassació ni un tribunal suprem, i que les decisions de la justícia ordinària sobre l’afer estan raonades i argumentades.

Declaració de Sarmiento

El judici de BPA va continuar ahir amb la no-declaració d’Isabel Sarmiento, segona processada a intervenir, que s’ha negat a respondre al fiscal general. Alberca, però, va llegir totes les preguntes que tenia previst fer-li.

tracking