Trànsit

Campanya de controls d'alcohol i drogues als conductors

La policia inicia una vigilància especial des de dilluns fins al 7 de novembre

La policia engega demà controls de drogues i alcohol per Setmana Santa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia farà una campanya per vigilar el consum d'alcohol i de drogues entre els conductors entre les set del matí del 25 d'octubre i les set de la tarda del 7 de novembre, segons ha anunciat aquest matí. Els agents controlaran la seguretat al volant amb l'objectiu de reduir els accidents provocats pel consum de substàncies tòxiques.

El cos de seguretat destaca que s'anuncia l'inici de la campanya com es fa habitualment "donat el seu volgut efecte preventiu i dissuasiu" ja que assenyalen que es fan els controls per "evitar les conductes de risc que posen en perill als usuaris de la xarxa viària i, augmentar la seguretat dels mateixos". La policia recorda que se sancionarà per la via administrativa els conductors que donin una taxa d'alcoholèmia fins a 0,5 grams per litre de sang i es detindrà els que superin la taxa de 0,8. En el cas dels conductors professionals la responsabilitat penal es produeix si superen el nivell de 0,5 grams per litre de sang, segons fixa el codi de circulació.

La policia recorda que la sanció administrativa per positiu d'alcoholèmia pot comportar la suspensió del carnet de conduir per un màxim de dos mesos i una sanció de 400 euros. I si la sanció és per consum d'estupefaents la retirada del permís pot arribar als sis mesos i la sanció als 600 euros.El cos de seguretat especifica que les sancions també són aplicables als ciclistes i als conductors de vehicles de mobilitat personal si circulen per les vies públiques amb una taxa que superi els 0,5 grams per litre de sang.

Els conductors que donin taxes que comportin responsabilitat penalafronten penes de fins a 2 anys de presó i retirada del permís de conduir fins a 4 anys en els cas dels professionals, que també poden ser inhabilitats "per a l’exercici de l'ofici o el càrrec fins a quatre anys", detalla la policia. La resta de conductors poden ser condemnats a penes de presó de fins a un any o arrest, i privació del permís de conduir fins a 3 anys.

La pena quan la detenció sigui per no sotmetre's a la provad'alcoholèmia demanada pels agents del cos de seguretat pot ser de retirada del carnet per un període de fins a 3 anys, i fins a 4 anys per als conductors professionals.

tracking