x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
rEPORTATGE

Llàgrimes 'To the Top'

Catherine Techer, resident francesa investigada per diversos delictes, relata entre plors la situació que viu des de la detenció al juliol.
Catherine Techer al vídeo publicat a les xarxes.

Catherine Techer al vídeo publicat a les xarxes.

Catherine Techer al vídeo publicat a les xarxes.

Actualitzada 20/10/2021 a les 12:09
La resident francesa Catherine Techer va publicar dilluns un vídeo a les xarxes socials en què relata entre llàgrimes la situació que està vivint arran de la detenció al juliol i el manteniment de l’arrest domiciliari controlat per un dispositiu electrònic decretat per la Batllia. Techer va ser detinguda el 28 de juliol i està acusada de liderar una estafa piramidal, a través de la seva empresa To the Top, SL, mitjançant un club privat de viatges, en què estarien afectades un centenar de víctimes en països com ara França i Bèlgica per un frau que rondaria els tres milions d’euros, segons va informar en el seu dia la policia.

Passats quasi tres mesos des de la detenció, Techer, de 51 anys, assegura al vídeo que el dossier en què es basen les acusacions “està completament ple d’errors” i que arran de la detenció i l’arrest domiciliari “porto un braçalet electrònic i estic privada de llibertat, bloquejada a casa”. Així, també lamenta que fa dos mesos que no veu ni els fills ni la família i assegura que està “molt cansada” d’aquesta situació. Techer exposa que “han intentat fer-me xantatge des de començament d'aquest any” i demana ajuda, argumentant que és com si a qualsevol “demà, no importa qui, va al despatx de policia i l’acusen de robar-li els diners sense proves. És greu, no puc defensar-me i visc amb la incertesa de no saber què passarà demà”. I afegeix que “volen jutjar-me, però els mitjans de comunicació ja m’han jutjat”, recalcant que no es pot viure així. L’objectiu d’aquesta resident francesa, segons assegura, és que el vídeo es faci viral i que la seva queixa arribi al Copríncep Emmanuel Macron, “perquè prengui consciència del que està passant. Que vegi si hi ha o no justícia aquí, a Andorra”.

Segons el relat de la policia, el funcionament de l’estafa consistia en un esquema Ponzi de vendes en el qual les comissions de les persones que estan a les fases altes de la piràmide se sufraguen amb les inversions de les persones que són captades amb promeses de rendibilitat ràpida. Una de les víctimes va relatar al Diari que van donar diners a Catherine Techer per fer les inversions, fins a 180.000 euros en alguns dels casos, i que després d’unes setmanes els diners es van esvair i quan li van demanar explicacions ja no els va contestar.
Etiquetes
  • #6 Jj
    (23/10/21 21:00)

  • #5 Presumtamen
    (21/10/21 13:52)

    Veig que la gent es molt manipulable. Es creu el que explica la policía, fiscalia, batllia. Pensament crític 0. Aneu fent, que teniu el que us mereixeu.

    Respondre
  • #4 Koldo
    (20/10/21 18:02)

    Noia et vas equivocar de país, en fer una estafa ,,,a la pròxima baixes a espanyistan ,,,et buscas algun juanca,ho algun que porti molta gomina al cap i sempre seràs presuntamente ....i ja està !!!! al cap de tres dies exclata una altre trama, i de tu ja ningu hi pensa ,

    Respondre
  • #3 Andorrà
    (20/10/21 16:52)

    La senyora diu: És greu, no puc defensar-me i visc amb la incertesa de no saber què passarà demà”.

    Punt 1: Si que es greu si, el que has fet es molt greu.

    Punt 2: Jo si se que et passarà demà, i no cal ser vident. Demà continuaras arrestada a casa que es on has d'estar.

    Si tens mes preguntes jo te les respondre, jajaja auu bona tarda estafadora.

    Respondre
  • #2 La Banca, el cinquè genet de l'Apocalipsi.
    (20/10/21 14:41)

    Si vols tenir un bon negoci piramidal, millor pensa en un banc.

    Li entren 100, presta 80. Comptablement té 180. I es pot fer més d'una vegada. I això és el fàcil.
    …hi ha uns controls i unes obligacions ... clar ... i per això no és piramidal, (és molt pitjor).

    Respondre
  • #1 Maleficium
    (20/10/21 06:48)

    Només fa unes dècades, quan et detenien per frau et volies ficar sota d'una pedra, ara som més moderns i desenvolupats, montem un xou victimista i convertim el delicte en un circ.

    Respondre
6
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts