Afers Exteriors

Espanya enviarà 20.000 vacunes més de la Covid

L'acord s'ha acabat de concretar en la reunió de la ministra Maria Ubach i el seu homòleg del país veí, José Manuel Albares

Maria Ubach i José Manuel Albares avui a Madrid

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra rebrà en breu 20.000 vacunes més de la Covid procedents d'Espanya, segons ha anunciat el ministre d'Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació del país veí, José Manuel Albares, després de la reunió que ha mantingut avui a Madrid amb la ministra andorrana Maria Ubach. Albares ha indicat que l'enviament respon a una petició del Principat i que es farà en les mateixes condicions de la primera distribució.

El titular de Salut, Joan Martínez Benazet, ha explicat en la roda de premsa posterior al consell de ministres que els vaccins que arribaran són del laboratori Pfizer i s'han demanat per tenir reserves suficients per atendre la població que s'inscrigui a la plataforma de vacunació i per respondre a l'evolució de la pandèmia. El ministre ha precisat que "no estem pensant en aplicar una tercera dosi immediatament" i per ara només es posa la tercera injecció a les persones més fràgils als efectes de la Covid i la decisió d'ampliar la immunització es prendrà seguint criteris tècnics per l'evolució de la malaltia. Martínez Benazet ha indicat que a final de mes arribaran unes 2.500 dosis tam´bé del fàrmac de Pfizer subministrades pel projecte Covax.

El ministre espanyol ha destacat que les relacions entre els dos països passen per un moment "excel·lent" després de la visita dels reis del març passat i de l'estada de Felip VI durant la celebració de la Cimera Iberoamericana que ha remarcat que es pot considerar com "un èxit". Albares ha reiterat el suport d'Espanya a Andorra en les negociacions per a l'acord d'associació amb la Unió Europea.

La ministra Ubach ha defensat "l'aposta del Govern pel multilateralisme com a eina essencial per fer front als reptes actuals" en la compareixença conjunta que han fet despre´s de la trobada.

tracking