Els hotels no albiren manca de personal a l'hivern pels extracomunitaris

El sector rep majoritàriament currículums de l’Argentina i l’Uruguai per fer la temporada

Una recepcionista en un hotel d'Escaldes.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els problemes per la manca de personal que van complicar l’estiu al sector de l’hoteleria, entre d’altres, sembla que no es reproduiran la temporada d’hivern. La causa es troba en l’interès que el país suscita entre persones extracomunitàries, les quals accedeixen a les ofertes de feina a través de la quota que obre el Govern. Així ho va apuntar ahir el director de la Unió Hotelera, Jordi Pujol, qui va afirmar que “la temporada d’hivern és diferent per la quota dels extracomunitaris i la gent que està disposada a venir”. En aquest sentit, Pujol va indicar que “no tenim les xifres exactes, però potser el 70% de les places són cobertes per extracomunitaris, una dada que es confirma amb els currículums que rebem, dels quals nou de cada deu són de l’Argentina o l’Uruguai”.

Un problema, no obstant això, que seguirà latent quan passi la temporada d’hivern, ja que el sector n’ha de pensar i planificar les solucions. En aquest sentit, Govern i el sector turístic han mantingut dues trobades per avançar en una solució conjunta i per primera vegada el mes d’agost el ministre d’Interior i Justícia, Josep Maria Rossell, va obrir la porta a establir una quota a l’estiu. Una iniciativa que el sector veu amb bons ulls, però que no seria, segons la seva opinió, una solució definitiva. “Obrir una quota a l’estiu és positiu, però al final només és un pegat”, afirma Jordi Pujol, que considera que “cal parar i pensar cap on volem anar i si l’objectiu és desestacionalitzar-nos hem de poder oferir la mateixa qualitat a l’hivern i a l’estiu”. Pujol apunta que al sector també “hem de fer una pensada i millorar els sous”.

BAIXA L'OCUPCIÓ DESPRÉS DEL PILAR

Els establiments adscrits a la Unió Hotelera van recuperar la setmana passada les xifres estacionals, després d’un pont del Pilar en què es van omplir vuit de cada deu habitacions d’hotel al Principat. Així, la setmana passada, amb 54 establiments oberts, la taxa d’ocupació va ser del 68,27% el cap de setmana i del 47,65% durant la setmana. Una tendència que es manté similar a la registrada al setembre.

tracking