permet conèixer la traçabilitat del producte

Codi QR per saber l'origen de la carn d'Andorra

Codi QR per saber l'origen de la carn d'AndorraSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les noves safates que van impulsar Ramaders d’Andorra i el Govern per donar més visibilitat a la carn del Principat permeten tenir la màxima traçabilitat sobre l’aliment. “Amb la lectura del codi QR el consumidor coneixerà tota la informació sobre la carn i sabrà de quina explotació prové”, va explicar ahir la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, en la presentació d’aquestes noves safates amb el codi. Aquesta iniciativa es va posar en funcionament a l’agost i en l’actualitat ja hi ha tres supermercats al país que ofereixen la possibilitat d’adquirir carn d’Andorra en lliure servei.

El gerent de Ramaders d’Andorra, Gerard Martínez, va informar ahir que la setmana passada ja es van vendre més de 300 barquetes i l’objectiu és poder oferir aquesta carn cada cop a més supermercats. De fet, Martínez va explicar que durant les tres últimes setmanes, a través d’un sistema informàtic, estan comptant les barquetes que es venen. Així, la primera setmana es van vendre prop d’unes 100 safates, la segona ja se’n van vendre unes 200 i la passada ja es va superar les 300 barquetes en els tres centres comercials on estan disponibles. “La veritat és que el retorn ha estat molt bo i ja hi ha un parell d’establiments que volen incloure aquesta varietat de safates de cara a la setmana vinent”, va expressar el gerent de la societat, qui va afegir que la idea és “poder arribar a les 1.000 safates setmanals amb 50 referències”.

Fins ara, Ramaders d’Andorra treballa per comandes, les quals es fan els dilluns i els dimecres. “L’objectiu és afinar molt la comanda”, va indicar Martínez, però en un futur es vol intentar que es puguin fer dia a dia per evitar el malbaratament. Pel que fa al preu, s’estableix un preu de venda igual a tots els clients i és cada centre comercial qui fixa el seu marge i, per tant, el preu final.

La ministra, d’altra banda, va emfasitzat molt en la incorporació del codi QR a les safates, ja que a banda de donar informació sobre l’aliment, “també és una forma de posar en valor la feina dels ramaders”. Concretament, Martínez va defensar la feina dels ramaders cuidant la biodiversitat de les muntanyes. Per aquest motiu s’ofereix aquesta traçabilitat del producte a través de la nova aplicació de la societat. Així, amb aquestes safates, no es vol oblidar la carnisseria tradicional, sinó donar resposta a la nova demanda dels consumidors. Calvó també va destacar la sostenibilitat de la safata.

La ministra Calvó amb una de les safates de carn.

tracking