Vaccí de la grip als ingressats per Covid

El ministeri de Salut els considera grup de risc i els facilitarà la vacuna gratuïtament

Vacuna de la gripFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministeri de Salut ha inclòs les persones que han estat ingressades arran del contagi amb el virus SARS-CoV-2 entre els grups de risc que tindran accés preferent a l’administració de la vacuna de la grip. Així, qui hagi sofert un procés greu de contagi de la Covid que hagi requerit l’ingrés a l’hospital podrà accedir de manera gratuïta al vaccí, que li serà administrat als centres d’atenció primària. Aquestes persones s’afegeixen als tradicionals grups de risc per als quals ja es recomanava la vacunació contra la grip estacional. Aquests grups són les persones majors de 65 anys, les persones amb malalties respiratòries o cardiovasculars o les que pateixen malalties cròniques.

Així ho va indicar ahir Salut a l’inici de la campanya de vacunació contra la grip. Una campanya amb 9.000 dosis que s’allargarà fins al 31 de desembre, tot i que les autoritats sanitàries animen a vacunar-se abans; en concret, durant els mesos d’octubre i de novembre, com va indicar ahir la infermera del CAP de la Massana, Paqui Guerrero. En aquest sentit, la cap de prevenció i promoció de la salut del ministeri, Rosa Vidal, va apuntar que “allò important és que els grups de risc rebin la vacuna i l’objectiu del ministeri és que n’hi hagi suficients per a tots”. Vidal també va destacar que després d’un any passat tranquil aquest any el virus pot tornar a circular i va remarcar la importància de vacunar-se. Així mateix, es va voler fer palès que la vacuna de la grip i la del Covid són compatibles. Una vacunació de la qual la protagonista de la fotografia que acompanya aquesta informació va voler fer bandera. “Cada any me la poso [la vacuna de la grip] i em va molt bé”, va apuntar la padrina Montserrat Garcia.

Respecte a la mascareta, el cap de Govern, Xavier Espot, va reconèixer que havia estat una bona eina, però es va mostrar sorprès pel fet que algunes persones estiguin més còmodes amb ella a classe tot i que no n’estan obligades, i va instar a treballar per tornar a la normalitat.

GRUPS DE RISC

Majors de 65 anys

Com cada any, els majors de 65 anys tenen accés preferent i gratuït a la vacuna de la grip estacional.

Malalties cròniques

Els malalts crònics i aquells amb malalties respiratòries o cardiovasculars també són persones a qui es facilitarà la vacunació.

Ingressats per covid

Les persones que han estat ingressades arran de la Covid són considerades un grup de risc per a la grip i per això també se’ls facilitarà la vacunació.

Montserrat Garcia rebent la vacuna contra la grip al CAP de la Massana.

tracking