Empreses

La Covid redueix un 42% la facturació del transport públic

Un estudi de l'ATVA referent a 2020 mostra la davallada dels ingressos al sector

Iago Andreu, Gabriel Dallerès i Gerard Cadena han presentat l'estudi avui a la CEAFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector del transport públic va facturar a l'exercici 2020 un 42% menys que a l'exercici de 2019. Una davallada ocasionada per les restriccions a la mobilitat decretades arran de la pandèmia de la Covid-19.

L'Associació de Transports Públics de Viatgers (ATVA) ha presentat aquest matí a la seu de la Confederació empresarial (CEA) un estudi que agrega les dades de facturació de les empreses associades, les quals representen aproximadament un 85% del sector.

La xifra global de la davallada és del 42,22%, però la davallada d’ingressos no és homogènia en tots els àmbits. Els subsectors més afectats són les línies internacionals (-55,99%) i de la tour operació (-46,19%), mentre que les línies regulars internes (-40,69%) es mantenen al nivell de la mitjana i transport d’equips esportius (-36,06%), transport escolar (-29,38%) i la resta de serveis discrecionals (-24,68%) van tindre un comportament inferior a la mitjana.

L'associació ha volgut deixar constància de la rellevància del sector i ha manifestat que es tracta d'empreses “cridades a jugar un paper molt important en els propers anys” en referència a la mobilitat sostenible, al mateix temps que argumenten que es tracta “d'un sector essencial per al funcionament de la comunitat”.

tracking