x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Salut

Inici de la vacunació de la grip

Les persones de més de 65 anys, els grups de risc i els afectats per la Covid que han estat ingressats són els destinataris preferents de la campanya
Una dona rep la vacuna de la grip avui a la Massana

Una dona rep la vacuna de la grip avui a la Massana

Una dona rep la vacuna de la grip avui a la Massana

Fernando Galindo
Actualitzada 18/10/2021 a les 13:07
El ministeri de Salut ha començat a administrar avui les primeres vacunes de la grip estacional de les 9.000 dosis que ha adquirit per combatre la malaltia estacional i que es posaran fins a final d'any. Els vaccins s'estan posat als centres d'atenció primària com el de la Massana.

Una campanya que està adreçada especialment a les persones majors de 65 anys, els grups de risc, com poden ser les malalties respiratòries o cardiovasculars. Així mateix, aquest any s'ha afegit com a grup des risc a les persones que han patit la malaltia de la Covid-19 i han estat ingressades.

Per a les persones incloses en aquests grups la vacuna és gratuïta, mentre que per a la resta de la població caldrà adressar-se al metge de capçalera per a que faci la recepta pertinent. Més enllà dels grups de risc, des del ministeri també s'anima a la població en general a vacunar-se contra la grip.

La campanya s'ha iniciat aquest dilluns i s'allargarà fins al proper 31 de desembre. No obstant això, des de les autoritats sanitàries es recomana posar-se la vacuna durant els mesos d'octubre i de desembre.

Salut remarca que es considera prioritari dins dels grups de risc els majors de 65 anys per la pandèmia de la Covid i també figuren en aquest grup les persones ingressades a residències sociosanitàries i les que tenen malalties que poden agreujar-se amb la grip, entre les quals s'hi inclouen totes les que han estat ingressades per la Covid. La resta de col·lectius de risc són les dones embarassades, els interns i treballadors de la presó, les persones amb exposició laboral directa a aus domèstiques o salvatges i porcs, les que poden transmetre la grip a d'altres afectats d'alt risc i els treballadors de serveis comunitaris essencials. 
 
Etiquetes
  • #2 OPPT
    (18/10/21 15:48)

    Guardame'n 2 o 3 dosis si us plau!!

    Respondre
  • #1 Manel
    (18/10/21 15:12)

    A l'atenció de la redacció del Diari d'Andorra: Podeu acabar de completar la notícia que ús han donat...
    "Més enllà dels grups de risc, des del ministeri també s'anima a la població en general a vacunar-se contra la grip."
    Jo com a població en general, atenció al públic, he trucat a 3 farmàcies que m'han informat que no tenen la vacuna, que no tenen data d'arribada i que no serà en les properes setmanes.
    Podeu trucar a les farmàcies i contrastar la informació.

    Vull recordar el vostre article del 2020...
    https://www.diariandorra.ad/noticies/nacional/2020/10/15/la_vacuna_contra_grip_no_arriba_les_farmacies_168360_1125.html

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts