x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
sanitat

Espot reitera que els sanitaris no vacunats s'hauran de pagar els testos

El cap de Govern considera injust que el cost dels cribatges recaigués en els ciutadans
Dos sanitaris a l'exterior de l'hospital.

Dos sanitaris a l'exterior de l'hospital.

Dos sanitaris a l'exterior de l'hospital.

Fernando Galindo
Actualitzada 18/10/2021 a les 12:37
El cap de Govern, Xavier Espot, defensa que no seria “just” que els ciutadans haguessin de finançar amb els seus impostos els cribatges periòdics a què s’han de sotmetre els sanitaris que no volen vacunar-se. El líder de l’executiu va afirmar ahir en declaracions als mitjans a la Fira del Bestiar de Canillo que el posicionament del Govern sobre aquest assumpe –fer pagar els tests als professionals del SAAS que no tinguin la doble pauta de la vacuna– es fonamenta en els principis “d’equitat i justícia”. Espot va remarcar que aquest punt de vista no només és el del Govern, sinó que és compartit per “la gran majoria de la ciutadania”.

El ministeri de Salut respecta el dret dels sanitaris a no vacunar-se. El cap de Govern va assegurar que l’executiu es referma en aquestes “altes cotes de llibertat que hem volgut donar als ciutadans”, però també va recordar que “aquells que decideixin en llibertat i de forma molt legítima no vacunar-se” han de ser conscients que les mesures per contenir el risc de contagi no és “just” que les hagin de pagar els ciutadans de la seva butxaca. Sobretot, va afegir Espot, els qui treballen al sector sanitari, ja que per la naturalesa de la seva feina “estan exposats” i “exposen” els pacients a “més riscos” de contagi.

Fonts del Govern ja van confirmar dijous d’aquesta setmana passada al Diari que l’executiu seria inflexible amb els sanitaris que no volen vacunar-se. Una vintena d’infermers s’han agrupat per emprendre accions legals contra la norma del Govern que els obliga a costejar els cribatges periòdics a què s’han de sotmetre regularment. De moment, però, encara no han portat l’executiu als tribunals i només han enviat una carta a Salut en què mostren el seu malestar per la mesura. Espot va confirmar ahir que el Govern ha rebut la carta i va afirmar que n’estudiarà els arguments.

Finalment, el cap de Govern va assegurar que el director assistencial del SAAS i el ministre de Sanitat, Joan Martínez Benazet, mantenen un “diàleg franc” amb el comitè d’empresa.

L’òrgan de representació dels treballadors no s’ha posicionat sobre la polèmica, però recorda que les normes del Govern s’han de complir. Espot va admetre ahir, en referència a la negativa a vacunar-se, que “tot és debatible”, però va afirmar que el posicionament de l’executiu sobre la qüestió “no canviarà”.
Etiquetes
Veure’n més
24
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts