x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
finances comunals

Els comuns fan concessions de zona blava en terrenys que són de Govern

DA proposa signar un conveni que permeti als cònsols cedir la gestió a un tercer
Vehicles aparcats en zona blava.

Vehicles aparcats en zona blava.

Vehicles aparcats en zona blava.

Fernando Galindo
Actualitzada 18/10/2021 a les 12:37
Els comuns han fet concessions a empreses privades perquè gestionin zones blaves situades en terrenys que no els pertanyen. És el cas dels aparcaments situats en les carreteres generals, que són responsabilitat i propietat del Govern. La qüestió podria portar problemes a l’executiu si algun dia necessités disposar d’aquell tros de terreny, ja que es trobaria que la corporació comunal ha fet una concessió amb un tercer d’una zona que és de la seva propietat sense que l’empresa gestora hi tingui cap responsabilitat.

Per solucionar el problema, la majoria proposa que sigui necessari signar un conveni entre el comú i l’executiu perquè aquest darrer autoritzi els cònsols a cedir la gestió de la zona blava en terrenys governamentals. La modificació s’està treballant en el marc de la Llei de finances comunals, actualment en tràmit parlamentari, i segons apunten fonts de la majoria, l’objectiu és regular una gestió que no s’està fent bé per part de les corporacions comunals. Dit d’una altra manera, els comuns han fet una concessió d’un terreny que no els pertany.

En tot cas, l’esmena presentada per demòcrates a la proposició de llei que van entrar tots els cònsols majors i menors del país, no pretén fer cap canvi respecte a la recaptació de la zona blava. És a dir, el conveni només estipularà que el Govern autoritza el comú a cedir les voravies de les carreteres generals sense quedar-se els ingressos que es recapten de la zona blava. En aquest sentit, la majoria no té inconvenient que en el mateix document s’estipuli que la recaptació per estacionar en aquests espais es destini a l’embelliment de la parròquia en qüestió.

L’esmena es debatrà en comissió les properes setmanes juntament amb la trentena de propostes de modificació que han entrat els demòcrates. El grup de la majoria, que és l’únic que ha entrat esmenes en la proposició de llei referent a les corporacions locals, està obert a fer transaccions si s’escau però refermen la necessitat de deixar per escrita l’autorització amb els comuns.
Etiquetes
  • #1 Neocons
    (18/10/21 07:17)

    Andorra està sumida en una onada de privatitzacions que inclouen el sector industrial, infraestructures i serveis socials, cal recordar que l'Estat està endeutat fins a les celles.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts