la majoria tenen relació amb l'avortament

El servei d'atenció a la dona atén una vintena de consultes

Les autoritats durant la presentació del SIAD.SFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei Integral d’Atenció a la Dona (SIAD) ha atès aquest any una vintena de consultes, una xifra similar a la del primer any de funcionament quan ho van fer fins a 21 dones. La majoria de consultes, fins a disset, han estat relacionades amb la interrupció voluntària de l’embaràs. De les tres restants, dues visites van demanar per mètodes anticonceptius i una tenia relació amb una consulta després de l’avortament.

En total van visitar les instal·lacions 19 dones i un home i segons les dades facilitades per Govern, la majoria d’usuaris van ser de nacionalitat andorrana. En concret, catorze de les persones que van demanar una consulta eren nacionals, fet que representa un 70% del total de les visites. Les segueixen, a molta distància, les persones de nacionalitat espanyola, amb dues consultes, un 10% del total, i les persones d’origen portuguès, amb només una consulta. Les tres persones restants no van indicar la seva nacionalitat. Pel que fa a l’estat civil, les dades indiquen que més de la meitat, un 55%, eren dones solteres. Set consultes, un 35% van ser de dones casades o amb parella i només dues, un 10%, estaven separades.

Cal recordar que el SIAD es va posar en funcionament el març del 2020 i que està present als onze centres d’atenció primària del país. A més, dins del circuit d’atenció del servei, les persones interessades també tenen la possibilitat de fer les seves consultes al telèfon 191 o telemàticament per correu a siad@saas.ad, on donen resposta les llevadores del programa. El SIAD també preveu l’atenció en una fase posterior a la interrupció d’un embaràs, ja sigui voluntari o involuntari.

tracking