x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
accés a l'habitatge

L'inquilí 'atrinxerat' a Erts marxa

La batlle ordena que es canviï el pany després de comprovar que el llogater no és a l’immoble, un procediment habitual en casos de desnonament
Imatge d'ahir de l'interior del pis.

Imatge d'ahir de l'interior del pis.

Imatge d'ahir de l'interior del pis.

PATRICK GATEAU
Actualitzada 16/10/2021 a les 11:11
Ja feia gairebé tres anys que l’inquilí no li pagava el lloguer, però no va ser fins ahir que Patrick Gateau no va poder recuperar el pis. Quan la comitiva judicial, encapçalada per la batlle, va trucar ahir al migdia a la porta de l’immoble amb la intenció d’informar el llogater que havia de ser desnonat, ningú no va respondre. Després de comprovar que la porta del pis –un dels baixos d’un edifici situat vora la carretera d’Erts– estava tancada amb clau, la batlle va trucar per telèfon a l’inquilí. Aquesta vegada sí que va respondre. “Ja he trobat un altre lloc per viure. He tret les meves coses del pis”, li va dir, segons van confirmar fonts coneixedores dels fets.

En aquell moment la batlle va decidir obrir el pis i, un cop va haver comprovat que l’inquilí no hi era, va ordenar al serraller que canviés el pany, un procediment habitual en casos de desnonament.

El d’ahir va ser el segon intent de desallotjament d’aquest llogater. El primer va ser fa just una setmana. Aleshores la batlle va decidir ajornar-lo després que l’inquilí li digués que se li havia d’assignar properament un habitatge social. La defensa de Gateau va presentar el 12 d’octubre una queixa formal contra la Batllia, en la qual fa constar el seu “descontentament” per la pròrroga concedida a l’inquilí.

El procés judicial
Els fets es remunten al 8 d’abril del 2018, data de signatura del contracte d’arrendament del pis entre el llogater i la propietat. Durant els primers set mesos la relació entre les parts va ser bona. A partir de mitjan novembre, però, l’inquilí va començar a encadenar mesos impagats. El 27 de març del 2019, l’advocat de Gateau va enviar-li una carta en què li prometia que no el portaria als tribunals si se n’anava del pis i li pagava el deute generat fins aleshores. La missiva no va obtenir resposta.


Gateau va denunciar l’inquilí a la Batllia 15 dies després. Tot i això, la sentència que el condemna a deixar el pis i a pagar a la propietat el deute generat pels lloguers impagats i l’ocupació indeguda del pis no va ser publicada al BOPA fins al 10 de febrer del 2021. A mitjan agost el saig va notificar-li l’embargament sobre els seus béns per un import de 18.881,91 euros, una quantitat suficient, segons l’encarregat d’executar les resolucions judicials, per cobrir el deute que el condemnat té amb el propietari.


Des que el veredicte va publicar-se al BOPA, la defensa de Gateau ha presentat una demanda formal (15 d’abril) i dues queixes (1 de juny i 12 d’octubre) als tribunals perquè s’accelerés el desnonament. La Batllia va emetre l’ordre d’expulsió del llogater el 26 d’abril, però no va desplaçar-se per primera vegada a l’immoble amb la intenció d’executar-la fins divendres de la setmana passada.


“No llogaré el pis”

El propietari de l’immoble va assegurar ahir en declaracions al Diari que, arran del mal tràngol que ha viscut durant tres anys, ha decidit no llogar més el pis. “Hi faré les reparacions que calguin perquè estigui en bones condicions i el posaré a la venda”, va explicar.

Gateau està indignat amb la justícia andorrana. Tal com ja va anunciar fa una setmana, els propers mesos denunciarà la Batllia per la demora en la gestió del seu cas, i si els tribunals del Principat no li donen la raó recorrerà a la justícia europea.

CRONOLOGIA

27/03/2019
Carta per impagaments
L’advocat de Gateau envia una missiva a l’inquilí en què, a canvi de retornar la possessió del pis i de pagar el deute pels impagaments, li promet que no iniciarà accions judicials.

15/04/2019
Denúncia
Gateau denuncia els fets a la Batllia.

10/02/2021
Sentència
La sentència es publica al BOPA. El veredicte condemna l’inquilí a deixar el pis i a pagar a la propietat el deute generat pels lloguers impagats i l’ocupació indeguda de l’immoble, una xifra que se situa prop de 20.000 euros.

26/04/2021
Ordre d’explusió
La Batllia emet l’odre d’expulsió del llogater.

08/10/2021
Desnonament ajornat
La batlle concedeix una pròrroga d’una setmana a l’inquilí. Aquest assegura que se li ha d’assignar un habitatge social.

12/10/2021
Queixa
L’advocat de Gateau presenta una queixa a la Batllia en què mostra el “descontentament” per l’ajornament de l’expulsió.

15/10/2021
Recuperació del pis
Gateau recupera el pis després de tres anys.
Etiquetes
Veure’n més
28
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts