Òbit

Funeral per l'exministra Susagna Arasanz

L'església de Sant Esteve ha acollit aquest matí la missa per qui va ser titular de la cartera de Finances

Funeral per Susagna Arasanz a l'església de Sant Esteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'església de Sant Esteve d'Andorra la Vella ha acollit aquest matí el funeral per l'exministra de Finances Susagna Arasanz que va traspassar ahir. L'acte ha comptat amb l'assistència del cap de Govern, Xavier Espot, els excaps de Govern Toni Martí i Albert Pintat, l'exministre i company de gabinet d'Arasanz Enric Casadevall, els exsíndics Josep Dallerès i Joan Gabriel, la cònsol d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, els exministres Gilbert Saboya, Xavier Jordana i Ferran Mirapeix, entre d'altres polítics i responsables d'entitats públiques i privades que havien coincidit amb ella.

L’exministra de Finances en els governs de Marc Forné, Susagna Arasanz, va morir als 60 anys a causa d’una llarga malaltia. Arasanz formava part del consell d’administració de la CASS des del gener del 2020 com a representant del Govern. De fet, el president de la comissió gestora del fons de reserva de jubilació de la CASS, Jordi Cinca, en va voler lloar la figura destacant el seu esperit “extremament treballador”.

El dol i les paraules de reconeixement a la trajectòria política i a la qualitat personal i doctrinal d’Arasanz van traspassar l’arc parlamentari. Així, l’excap de Govern Marc Forné va destacar que “tant durant el meu primer mandat com al segon, la seva figura va ser una peça fonamental des del primer dia, podria dir que a banda de ministra de Finances era una mena de vicepresidenta”. Arasanz va ser ministra de Finances entre el 22 desembre del 1994 i el 21 de març del 2001, primer com a integrant d’Unió Liberal i després com a membre del Partit Liberal.

Prèviament havia arribat a la política en ser escollida consellera general per la circumscripció d’Andorra la Vella el 1997 compartint llista amb Pere Cervós. Precisament, Cervós es va referir a l’extitular de Finances com “una persona excel·lent, a qui podies demanar qualsevol cosa. Era una líder, sempre estava en segon pla però tenia molta veu i tothom l’escoltava”.

Per la seva banda, l’excap de Govern Albert Pintat va destacar d’Arasanz que “tota la seva trajectòria ha estat d’impecable servei al país”. Així mateix, l’excap de Govern Jaume Bartumeu en va destacar la seva “excel·lent formació en economia” i tot i alguna discrepància va lloar la seva capacitat per al diàleg.

Toni Martí, excap de Govern i company al Partit Liberal, va destacar que “atresorava una visió de futur que pocs polítics tenien en aquell moment”. L’actual president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall, va lamentar la pèrdua de qui fou companya a l’executiu i en va lloar la “gran vàlua professional”. Unes paraules compatides per Enric Pujal, company de gabinet als governs de Forné.

El Consell General va guardar ahir un minut de silenci en la seva memòria.

Minut de silenci per l'exministra Susagna Arasanz

Susagna Arasanz, en una foto d'arxiu.

tracking